Product image

Wissla Of Sweden

Järn med C-vitamin & Spenat

kr
165 kr

Järn är en viktig mineral som är nödvändig för många funktioner i kroppen, inklusive blodproduktion och syresättning av våra organ och vävnader. Innehåller den patenterade (Järnbisglycinatkelat) från Ferrochel™ som är mer biotillgängligt och snäll mot magen.

De flesta järntillskott har en positiv elektrisk laddning, men den patenterade keleringsprocessen lämnar denna råvara joniskt neutral, så den blockerar inte upptaget av andra näringsämnen. Innehåller även C-vitamin för att främja upptag. Vi har endast adderat spenatpulver som fyllnadsmedel.

Järn bidrar till:

  •  till minskad trötthet och utmattning
  •  normal bildning av röda blodkroppar och hemoglobin
  •  normal syretransport i kroppen
  •  immunsystemets normala funktion
  •  normal energiomsättning

 

Järn har också en roll i celldelningsprocessen Kroppen kan inte själv producera detta livsviktiga spårämne utan det måste intas via kost eller tillskott. C-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion.

Vegan & icke-GMO Denna produkt är vegetarisk och veganvänlig. Tillverkad utan GMO, gluten, mejeri eller soja. Burken innehåller 90 kapslar och en kapsel täcker dagsbehovet. Kapslarna är små och det gör dem lätta att svälja. Kommer i en av våra plastfria burkar.

Järnbrist är en vanlig form av mineralbrist som kan påverka hälsan hos människor. Det uppstår när kroppen inte får tillräckligt med järn från kosten och detta kan leda till en minskning av röda blodkroppar, vilket i sin tur kan orsaka trötthet, andfåddhet och huvudvärk.

Järnbrist är vanligare hos kvinnor, särskilt under graviditeten och menstruationsperioden då kroppen har ett ökat behov av järn. Andra riskgrupper inkluderar vegetarianer och veganer, samt äldre människor.

Det finns olika sätt att förebygga och behandla järnbrist. En sund och balanserad kost som innehåller järninnehållande livsmedel som kött, fisk, böner och gröna bladgrönsaker kan bidra till att förebygga järnbrist. Järntillskott kan också vara nödvändiga för vissa personer, särskilt gravida kvinnor.

Dosering:

1 kapsel per dag eller enligt rekommendation.
Rekommenderad dos bör ej överskrida

Innehåll

Järn + C-vitamin, 90 kapslar
Järn                     21 mg  DRI 150%
Vitamin C           40 mg  DRI   50%

järnbisglycinat (Ferrochel™), kalcium-l-askorbat, spenatpulver (fyllnadsmedel), pullulan (Vegetabilisk kapselskal struktur)