26 januari 2021

Fukt & lyster med ekologisk kroppsolja

Naturlig och ekologisk kroppsolja är ett oslagbart alternativ när det kommer till att ge din hud den där extra mjuka känslan. De bästa naturliga kroppsoljor är rika på antioxidanter och vitaminer som gör underverk på din hud, bland annat genom att bevara hudens fukt och öka elasticiteten. Så använder du din ekologiska kroppsolja De allra […]

Fukt & lyster med ekologisk kroppsolja

Naturlig och ekologisk kroppsolja är ett oslagbart alternativ när det kommer till att ge din hud den där extra mjuka känslan. De bästa naturliga kroppsoljor är rika på antioxidanter och vitaminer som gör underverk på din hud, bland annat genom att bevara hudens fukt och öka elasticiteten.

Så använder du din ekologiska kroppsolja

De allra flesta oljor kan användas till ansikte, kropp och hår. Vilket gör kroppsoljorna både multifunktionella och effektiva. För bästa effekt exfoliera gärna huden innan du applicerar oljan på en något fuktig hud. På så sätt går oljan in ordentlig utan att kladda eller kännas fet.

För att bibehålla en mjuk och återfuktad hud är det viktigt att regelbundet smörja in dig. Vid användning av en ekologisk kroppsolja brukar behovet vid regelbunden användning minska. Då kan det räcka att du smörjer in kroppen var tredje till fjärde dag.

Vad är torrolja

Torrolja kallas en olja som har en hög absorptionsgrad, det vill säga när huden tar åt sig oljan utan att kännas vare sig fet eller kladdig. Till torroljor klassas bland annat avokadoolja, solrosolja och nyponrosfröolja.

Neutral och ekologisk kroppsolja från Maria Åkerberg

Gör en egen ekologisk kroppsolja

Med några få ingredienser kan du enkelt blanda till en egen ekologisk kroppsolja. Med detta enkla recept får du en naturlig kroppsolja som återfuktar både på djupet och hudens yttersta lager.

Detta recept ger dig ca 100ml och du behöver följande:

Gör så här:

Smält försiktigt kokosoljan, gärna i ett vattenbad, till 30 grader. Vid för höga temperaturer kan oljans goda egenskaper försvinna. Blanda i arganolja och eventuell eterisk olja. Rör om ordentligt tills allt blandats.

Häll upp oljan i en ren och torr flaska, viktigt att flaskan är återförslutningsbar. Smörj sedan in huden så ofta du önskar.

Recept från Svensk Hälsokost

Våra ekologiska kroppsoljor

Vill du inte göra en egen ekologisk kroppsolja så har vi ett brett utbud av färdiga oljor med olika dofter och egenskaper. Här nedan listar vi några av storsäljarna.

Body & Massage Oil Natural

Body & Massage Oil Natural är en ekologisk kroppsolja helt utan doft och därmed perfekt för dig som är känslig mot eteriska oljor eller helt enkelt föredrar doftfritt. Huvudingrediensen är solrosolja, en torr olja som bland annat är rik på den kraftfulla antioxidanten E-vitamin. Därav är oljan perfekt för att både mjukgöra och förebygga torr hud.

Product image
250ml
Maria Åkerberg
Body and Massage Oil Natural
kr
149 kr

Royal Body Oil

Royal Body Oil är en av våra allra lyxigaste kroppsoljor. Innehållande eteriska oljor från havtorn, rosmarin, neroli och patchouli lämnar den din hud väldoftande samtidigt som den stramar upp din hud. Oljan är perfekt för en mogen och torr hud men kan även användas vid graviditet och som intimolja för att vårda och mjukgöra slemhinnor.

Product image
125ml
Maria Åkerberg
Royal Body Oil
kr
299 kr

Body & Massage Oil Relaxing

Denna ekologiska kroppsolja med en mild och behaglig doft av lavendel är perfekt när du behöver varva ner. Smörj gärna in oljan på fuktig hud efter din kvällsdusch för en avslappnad effekt. Även denna olja har en bas av solros vilket mjukgör och återfuktar din hud.

Product image
125 – 250ml
Maria Åkerberg
Body and Massage Oil Relaxing fr.
169 kr
169 kr

Magnesium Oil

Detta är kroppsoljan för dig som upplever magnesiumbrist. Oljan består av magnesium och saltrikt koncentrerat vatten som tillsammans arbetar för att återställa magnesiumhalten i din kropp vilket i sin tur bidrar till ökat välmående. Då kroppen endast absorberar önskad mängd finns det ingen risk för överdosering.

Product image
30 – 125ml
Maria Åkerberg
Magnesium Oil fr.
49 kr
49 kr

Body & Massage Oil Chili

Body and massage oil chili är en värmande kroppsolja med en frisk och uppiggande doft av chili, mynta och apelsin. De eteriska oljorna verkar värmande samtidigt som de hjälper till att öka blodcirkulationen. Huvudingrediensen, solrosolja, verkar dessutom mjukgörande och återfuktande på din hud.

Product image
125ml
Maria Åkerberg
Body and Massage Oil Chili
kr
299 kr