18 februari 2020

Tvätta ekologiskt och ge kläderna längre livstid

Tvättnötter, ett miljövänligt alternativ Vill du göra både dina kläder och vår miljö en tjänst? Välj då ekologiskt tvättmedel. Gröna Gredelinas flytande ekologiska tvättmedel är tillverkade av tvättnötter vilket till skillnad från vanligt traditionellt tvättmedel har ett lägre pH-värde. Ett lägre pH-värde lämpar sig extra bra till naturmaterial såsom ull, siden och silke.  De mer […]

Tvätta ekologiskt och ge kläderna längre livstid

Tvättnötter, ett miljövänligt alternativ

Vill du göra både dina kläder och vår miljö en tjänst? Välj då ekologiskt tvättmedel. Gröna Gredelinas flytande ekologiska tvättmedel är tillverkade av tvättnötter vilket till skillnad från vanligt traditionellt tvättmedel har ett lägre pH-värde. Ett lägre pH-värde lämpar sig extra bra till naturmaterial såsom ull, siden och silke. 

De mer och mer populära tvättnötterna, även kallade såpanötter är egentligen inga nötter utan istället torkade frukter. Tvättnötterna innehåller saponiner, ett löddrande ämne som hjälper till att hålla dina kläderna rena och fräscha. Ett ekologiskt tvättmedel så som tvättnötter innehåller inga farliga kemikalier eller tillsatta dofte och är därav bättre för dig med allergier och för kläder till små barn. 

Flytande ekologisk tvättmedel

Gröna Gredelina har valt att ta det ett steg längre och tillverkat flytande tvättmedel av deras populära tvättnötter. Detta ekologiska tvättmedel finns i 3 olika varianter: Neutralt, Lavendel samt Apelsin & Ceder. Samtliga av dessa flytande tvättmedel är fria från giftiga kemikalier samt håller ett lägre pH-värde vilket är extra bra för naturmaterial. Ett lägre pH-värde ser bland annat till att ullfiber inte reser dig och blir trassliga. 

Ett tvättmedel för alla

Oavsett om du föredrar flytande tvättmedel, tvättnötter eller tvålflingor så har vi något för dig. Samtliga av våra flytande tvättmedel passar lika bra till hand- och maskintvätt. Börja året med ett klokt val, välj ekologiskt tvättmedel så gör du både dina kläder och vår miljö en tjänst.