Eanna

Guide

kr
0 kr

Kropp & Händer: Välj en Aleppotvål med lägre andel lagerbärsolja. Om du har problemhy så är en tvål med högre procenthalt att föredra. Fukta händer och tvål och jobba upp ett härligt skum för tvätt av händer och kropp.

Ansikte: Välj en Aleppotvål med en högre andel lagerbärsolja. Fukta ansiktet med ljummet vatten. Löddra sedan upp tvålen i händerna och tvätta ansiktet med cirkulära rörelser. Skölj därefter ansiktet och torka med en mjuk handduk. Vår Aleppotvål är snäll mot huden och kan användas för ansiktsrengöring både morgon och kväll.

Rakning: Aleppotvålen är en fantastisk ersättare till raklödder och skapar en skyddande hinna mellan rakhyvel och hud. Välj gärna en tvål med högre andel lagerbärsolja. Gnid tvålen direkt mot fuktig hud och arbeta upp ett lödder med händerna eller med en mjuk borste. Raka som vanligt och skölj av. En bonus är att du ser allt du gör eftersom huden inte är täckt av ett vitt skum!

Hår & Skägg: Aleppotvålen innehåller till skillnad från många vanliga schampon inga sulfater och heller inte så mycket vatten – därför behöver du tillföra rikligt med vatten i håret för att få till ett bra lödder. Gnugga tvålen direkt mot blött hår eller skägg, arbeta upp ett lödder och tillsätt mer vatten vid behov. Massera håret med fingrarna och skölj sedan noggrant med mycket vatten tills det inte finns några tvålrester kvar. Avsluta gärna med surskölj i håret istället för balsam.

Tvätta håret

Tvätta håret med Aleppotvål, så kommer både ditt hår och hårbotten samt miljön att tacka dig. Vanliga schampon innehåller ofta starka kemikalier eller onaturliga ingredienser, sulfater är en av dessa. Att byta till Aleppotvål för ditt hår kan ta en eller två veckor, eftersom både ditt hår och hårbotten kommer att behöva lite tid att anpassa sig, men det kommer att vara värt mödan. Följ den här enkla guiden så är du sulfatfri på nolltid!

Steg 1

Blöt ditt hår. Gnugga tvålen direkt mot håret och jobba upp ett lödder. Tillsätt mer vatten vid behov. Dela gärna håret i sektioner om du har långt eller tjockt hår så du kommer åt överallt. Det är normalt att håret känns lite strävt.

Steg 2

Skölj ur håret noga och tvåla sedan in håret igen. Nu brukar håret kännas lite mjukare och smidigare. Det går givetvis att testa att tvätta håret bara en gång. Du får göra det som känns bäst för dig. Skölj sedan noggrant med mycket vatten tills det inte finns några tvålrester kvar.

Steg 3

Många använder ingen efterbehandling men vill du så kan du använda surskölj istället för balsam för extra glans och för pH-värdet. Vid tvätt av håret med en mer basisk tvål som Aleppotvålen kan vissa uppleva att håret känns lite strävt eller statiskt. Då kan man behöva använda surskölj. Surskölj återställer hårets pH-balans och gör håret mjukt och glansigt.

Steg 4

Klart! Lägg tvålen på ett luftigt tvålfat, hylla eller liknande så tvålen får torka mellan tvättarna. Då varar den längre.