28 juli 2020

Så får du sminkbasen att hålla – steg för steg

Har du ibland känt att ditt smink nästan rinner av din hud och i slutet av dagen sitter inget längre på plats? Tyvärr är det precis detta som händer när du inte förarbetar och efterarbetar din sminkbas. Med några enkla steg lovar vi att din bas kommer hålla sig på plats hela dagen och bäst […]

Så får du sminkbasen att hålla – steg för steg

Har du ibland känt att ditt smink nästan rinner av din hud och i slutet av dagen sitter inget längre på plats? Tyvärr är det precis detta som händer när du inte förarbetar och efterarbetar din sminkbas. Med några enkla steg lovar vi att din bas kommer hålla sig på plats hela dagen och bäst av allt, det tar bara några minuter!

Förbered din hud med fukt

Först och främst är det viktigt att du mättar din hud med fukt, detta genom att applicera ditt ansiktsserum och eller ansiktsolja samt din skyddande ansiktskräm och återfuktande ögonkräm. En hud utan fukt kommer istället absorbera fukten som finns i din foundation vilket ger ett kakigt och onaturligt utseende. Med detta sagt går vi nu vidare med hur du steg för steg applicerar sina sminkprodukter och får ett hållbart resultat.

Grunda med primer

För att kunna få det snygga slutresultatet som så många av oss är ute efter är det viktigt att redan från början lägga en hållbar grund. Med en Primer lägger du grunden för din foundation och efterkommande produkter som då har lättare att fästa.

För bästa resultat är det viktigt att du väljer en primer som är anpassad till din hudtyp. Har du en torr hud behövs en primer som ger fukt till huden, har du däremot en fet hud är det bättre med en primer som mattar ner din hud.

Tips! Låt gärna din dagkräm sjunka in i huden någon minut innan du applicerar din primer.

Jämna ut med foundation

Efter att du förberett huden med en passande primer är det dags att applicera din Foundation. Här är det lika viktigt att hitta den perfekta nyansen som att hitta rätt formula. Önskar du ett täckande resultat är en flytande foundation oftast det säkra kortet, vill du istället ha lätt täckning så kan du välja mellan BB-Cream och Mineralpuder.

För bästa resultat glöm inte att även applicera sin foundation ner på halsen och på öronen, då får du inga skarpa linjer i ansiktet.

Tips! För en jämnare look, applicera alltid din foundation med en borste eller fuktig svamp och börja i mitten av ditt ansikte.

Täck med concealer

Har du områden som behöver täckas extra, det vill säga där din foundation inte är tillräcklig, då behöver du en Concealer. Vanligt är att applicera en concealer på mörka ringar under ögonen, de röda områdena runt näsan samt på irriterande blemmor.

Viktigt att du väljer rätt nyans på din concealer, det vill säga så att den smälter in i din foundation och naturliga hudton. När det kommer till frågan om concealer bör appliceras före eller efter foundaion så anser vi att den ska appliceras efter din foundation för att på så sätt kunna se om och vart du faktiskt behöver extra täckning.

Tips! Applicera gärna med fingret så att produkten lättare smälter in i huden.

Fixera med Mattifying powder

Till sist är det dags att sätta allt på plats med ett Mattifying powder. Detta är oftast ett transparent löspuder som applicerar som ett sista steg för att fixera underliggande produkter och på så sätt få din makeupbas att hålla sig lika snygg hela dagen och kvällen.

Tips! Applicera först med en powderpuff över hela ansiktet för att sedan försiktigt borsta bort överflöd med en makeupborste.

Snabb sammanfattning av stegen:

  • Se till att din hud är återfuktad genom att använda serum och ansiktskräm
  • Grunda med en primer
  • Applicera din foundation med en fuktig beauty blender eller sminkborste
  • Täck blemmor och mörka ringar med en concealer, applicera med fingret så att den smälter in i huden.
  • Fixera allt med ett transparent löspuder.

Följ de enkla steg så kommer du både få en jämnare look samtidigt som din makeup kommer hålla sig på plats hela dagen och / eller hela natten.