9 juni 2020

Så får du ditt ekologiska läppstift att hålla hela dagen (och hela natten)

Att ge dina läppar en vacker färgklick är ett enkelt sätt att liva upp din look till både vardag och fest. Men tyvärr är det allt för ofta som färgen inte stannar kvar på våra läppar. Därför har vi nu tagit fram en steg-för-steg-guide på hur du får ditt ekologiska läppstift att hålla hela dagen […]

Så får du ditt ekologiska läppstift att hålla hela dagen (och hela natten)

Att ge dina läppar en vacker färgklick är ett enkelt sätt att liva upp din look till både vardag och fest. Men tyvärr är det allt för ofta som färgen inte stannar kvar på våra läppar. Därför har vi nu tagit fram en steg-för-steg-guide på hur du får ditt ekologiska läppstift att hålla hela dagen och / eller hela natten.

1 – Skrubba läpparna

Torra skinnfnasor och döda hudceller kommer inte göra ditt läppstift rättvisa. Genom att skrubba och återfukta dina läppar får du en mjuk och härlig grund att kunna arbeta med. Välj en skonsam peeling som försiktigt avlägsnar gammal hud på dina läppar. Vi rekommenderar Maria Åkerbergs Papaya Peeling som förutom att exfoliera huden även lämnar dina läppar härligt mjuka och återfuktade.

2 – Grunda med primer eller concealer

Kanske använder du redan en primer till resterande delar av ditt ansikte för att få din foundation att hålla bättre, detsamma kan du göra med dina läpparna. Lägg din primer eller concealer i ytterkanten av dina läppar för att förhindra att färgen ”blöder ut” och få en mer jämn grund att kunna måla ditt läppstift på.

3 – Förstärk och förläng med en läppenna

Vill du att läppstiftet ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att första grunda med en läppenna. För bästa resultat vara noga med att välja en läppenna i en snarlik nyans som ditt läppstift, om inte nyansen helt passar välj alltid en matt läppenna med ljusare nyans eller neutral nyans.

Börja med att måla ett kryss i amorbågen och följ sedan konturerna ner till mungiporna, detta kommer hjälpa dig få den där perfekta formen på dina läppar. För ännu bättre hållbarhet använd läppennan för att fylla i hela läpparna.

Önskar du mer fylliga läppar? Använd läppennan för att förstora och ändra formen på dina läppar.

4 – Applicera ditt ekologiska läppstift

Innan du adderar ditt läppstift är det viktigt att tänka på vilken look du vill få fram. Ett matt läppstift har mer pigment och därför bättre hållbarhet men kan samtidigt ge en torr känsla. Ett glansigt läppstift håller inte lika länge men ger oftast ett mer naturligt intryck.

För bästa hållbarhet applicera gärna ditt läppstift med en läppensel, penseln är smalare vilket gör att du får en lättare applicering på ställen som annars kan vara svåra att komma åt.

5 – Fixera färgen

När läppstiftet väl är på plats använd ett papper för att ta bort överflödig olja. Lättast är att försiktigt pressa ett papper mot dina läppar. För att sedan fixera färgen pudra på ett transparant puder på dina läppar.

6 – Snygga till

Nu är du snart klar! Det sista steget blir att snygga till dina läppar, det gör du enklast genom att använda en concealer för att förstärka konturen mellan dina läppar och din hud. Om du vill måla gärna på läppstiftet en sista gång eller addera lite läppglans i mitten av dina läppar.

Nu har du bästa möjliga grunden för att ditt läppstift ska sitta på plats hela dagen och hela natten. Men ta för vana att alltid ta med dig stiftet för att kunna bättra på om så behövs.