29 mars 2020

Makeuptrender 2020 – Så återskapar du looken med naturliga skönhetsprodukter

I vår och sommar kommer det handla mycket om att ha roligt med färg och makeup! Den naturliga makeuptrenden håller sig dock fortsatt stark men i kontrast till det fokuseras det på mer lekfulla snitt, intensiva nyanser och massor av glans. Även hållbarhet, återvinningsbara förpackningar och naturliga produkter spås bli ännu större framöver. Ingen nyhet […]

Makeuptrender 2020 – Så återskapar du looken med naturliga skönhetsprodukter

I vår och sommar kommer det handla mycket om att ha roligt med färg och makeup! Den naturliga makeuptrenden håller sig dock fortsatt stark men i kontrast till det fokuseras det på mer lekfulla snitt, intensiva nyanser och massor av glans. Även hållbarhet, återvinningsbara förpackningar och naturliga produkter spås bli ännu större framöver. Ingen nyhet för oss på Grön Skönhet:)

Nedan hittar du 6 sminktrender som vi verkligen gillar. Håll till godo!

1. Återfuktad och hälsosam hy

Fukt, fukt och ännu mera fukt! No-makeup-makeup är trendigare än någonsin och nu väljer vi gärna en bas med naturlig glow framför en allt för sminkad och highlightad look. Flera varumärken lanserar produkter med namn som innehåller “hydration”, “juice” osv. vilket återspeglar vår strävan efter en mer hälsosam och återfuktad hud.

Product image
Inika Organic
Liquid Foundation
429 kr
429 kr
+4
Product image
Esse Skincare
Foundation 30ml
749 kr
749 kr
+6

2. Rött och burgundy

Våren brukar skvallra om mjuka pasteller i alla dess former men årets makeuptrend skvallrar faktiskt om att burgundy-tonerna kommer florera en hel del framöver. Även rött, särskilt hallonrött, är ett säkert kort just nu och trenden livar helt klart upp vilken grå vardag som helst.

3. Rosiga kinder

I vår och sommar ser vi att ett 80-talsinspirerat svep av rodnad föredras framför tunga bruna toner och det är fokus på puderrosa eller chockrosa på kinderna. Flera makeupartister draperar även rougen upp mot ögonen vilket lämnar en känsla av att modellerna precis sprungit igenom en blomsterträdgård och lämnats med rosiga kinder. Även den gamla hederliga krämrougen får ett uppsving!

Product image
Maria Åkerberg
Blush
189 kr
189 kr
+6
Product image
Inika Organic
Cream Illuminisor
299 kr
299 kr

4. Den vita kajalen

En av våra favorittrender i år är en gammal goding som de flesta av oss prövat nån gång i livet; nämligen den vita ögonpennan/kajalen som ett trick för att ljusa upp och få ögonen att poppa lite extra. På catwalken kunde man se flera olika varianter där den vita pennan använts flitigt – allt från på vattenlinjen (s.k inliner) och vit kajal i mönster till en skarp vit eyeliner på ovansidan.

5. Skarpa accentfärger

I vår blir det återigen dags att kliva ur sin komfortzon då neonfärgerna gör comeback på riktigt. Varför inte förstärka din outfit med en snygg accentfärg genom att till exempel införskaffa en färgglad eyeliner eller prova lite metallic-skugga på locken i vår?

Product image
Inika Organic
Cream Eyeshadow
259 kr
259 kr
Product image
Maria Åkerberg
Eyeshadow
149 kr
149 kr
+28

6. Glossy glossy

Från genomskinligt läppglans som ger dina läppar ett naturligt plut till vattenkammat hår – 2020 är helt klart wetlookens år. Transparent läppglans, glossiga balms och korallrosa, naturliga toner är det som gäller och varför inte testa med en nude-färgad läppenna under för lite 90-tals nostalgi. Gillar du inte glans så skippa det och köra bara läppenna över hela läpparna istället.

Product image
Inika Organic
Lip Glaze
259 kr
259 kr
+3
Product image
5ml
Inika Organic
Lip Serum
kr
259 kr