10 maj 2021

Reflexologi – Det står skrivet i fötterna

Våra fötter har punkter eller snarare zoner som är sammankopplade med resten av kroppen genom meridian- och nervsystemet. Reflexologi även kallad zonterapi kan hjälpa till att lindra och behandla många olika besvär i kroppen så som smärta i nacke och rygg, stress, spänningshuvudvärk, migrän, muskel- och ledvärk, magproblem, sömnsvårgheter och för att stärka immunförsvaret. Punkter […]

Reflexologi – Det står skrivet i fötterna

Våra fötter har punkter eller snarare zoner som är sammankopplade med resten av kroppen genom meridian- och nervsystemet. Reflexologi även kallad zonterapi kan hjälpa till att lindra och behandla många olika besvär i kroppen så som smärta i nacke och rygg, stress, spänningshuvudvärk, migrän, muskel- och ledvärk, magproblem, sömnsvårgheter och för att stärka immunförsvaret.

Punkter som ömmar återspeglar organ som inte fungerar optimalt och att det finns en överbelastning eller obalans i de kroppsdelarna. Genom att massera och trycka på dessa punkter och reflexområden som är ömma stimuleras nervbanorna och ökar både kroppens utrensande processer och tillförseln av syrerikt blod. Vilket i sin tur optimerar kroppens självläkande processer.

Trycket som ges är en kraftig igångsättare för kroppens eget system. Det finns zoner i hela kroppen, men behandling av fötterna brukar anses som mest effektiv. Behandlingen sker genom kompressionsmassage med hjälp av händer eller specifika zonstavar.

Reflexologi urval zoner
Här är några av de många reflexpunkter som finns på fotsulorna

Reflexologi är en behandlingsform som bör göras flera gånger för att ge största effekt. Det är inte ovanligt att man kan känna sig lite sjuk efter den första behandlingen då kroppens rensningsprocess satt igång, till att efter ett par behandlingar må mycket bättre. Både generellt och inom de problemområden man haft tidigare. Reflexologi ger ofta smärtlindring omgående beroende på vilken kroppsdel som zonen behandlar.

I Kina har man använt sig av den energibaserade medicinens fördelar i tusentals år. Där ligger fokus på Qi som är människans energi och som flödar i kroppen genom blodet. Blir det stopp någonstans eller att Qi störs, är övertygelsen att man blir sjuk.

Spår visar även på att de gamla egypterna använde sig av något liknande reflexologi för att behandla åkommor. Formen av Reflexologi så som den ser ut idag uppkom på 1900-talet av doktor W.Fitzgerald. Har du några problem i kroppen som du inte får bukt med. Varför inte prova stimulera den zonen i foten?

Product image
30 – 250ml
Maria Åkerberg
Foot Cream fr.
49 kr
49 kr
Product image
125ml
Maria Åkerberg
Foot Bath
kr
199 kr