18 augusti 2020

Ekologisk intimhygien – bara det bästa för ditt underliv

Har du någon gång upplevt problem i underlivet som klåda, irritation, illaluktande flytningar, sveda eller torra slemhinnor? Du är inte ensam! Faktum är att de allra flesta kvinnor någon gång upplever dessa besvär inklusive mig själv. Då jag många gånger får känslan av att dessa problem gärna tystas ner och inte pratas om, därför vill […]

Ekologisk intimhygien – bara det bästa för ditt underliv

Har du någon gång upplevt problem i underlivet som klåda, irritation, illaluktande flytningar, sveda eller torra slemhinnor? Du är inte ensam! Faktum är att de allra flesta kvinnor någon gång upplever dessa besvär inklusive mig själv. Då jag många gånger får känslan av att dessa problem gärna tystas ner och inte pratas om, därför vill jag nu dela med mig av mina erfarenheter.

Ekologisk olja till underlivet

Precis som huden i ansiktet är vårt underliv extra känsligt mot obalanser i pH-värdet, i underlivet behövs ett surt pH-värde för att hålla bakterier och svamp borta. Genom att tvätta med vanliga traditionella tvålar som innehåller starka tensider som rubbar pH-balansen och torkar ut slemhinnorna är det inte konstigt att ovälkomna problem dyker upp. Byt därför ut din tvål mot en ekologisk underlivsolja! Till skillnad från tvålen så rengör oljan utan att torka ut och bidrar på så sätt till ett friskare underliv.

Jojobaolja, lösningen mot underlivssvamp

Som många andra har jag lidit av svamp i underlivet, trots flertal läkarbesök och starka utskrivna mediciner var det inget som kunde bota min underlivssvamp. Jag var ung och ovetande och fick inte så mycket information kring just svamp, man talade helt enkelt inte om det. Problem som klåda, irritation och sveda var något jag levde med dagligen och när läkaren tillslut sa att de inte fanns något mer att göra kände jag en hopplöshet. Det var då jag börja leta efter alternativa lösningar och hittade Maria Åkerbergs ekologiska Jojobaolja.

Genom att dagligen smörja in den ekologiska oljan både invärtes och utvärtes av mitt underliv märkte jag att problemen lindrades och tillslut försvann helt. Sedan dess har jag aldrig mer haft problem, självklart använder jag fortfarande bara ekologiska oljor för att tvätta mitt underliv, och jag rekommenderar att du borde göra det samma.

ekologisk intimolja

Ekologisk intimhygien lindrar vanliga besvär

Genom att använda vårdande och naturlig intimhygien kan du lindra några av de vanligaste underlivsbesvären.

Svamp

Ger ofta en kliande och brännande känsla och dessutom en ibland outhärdlig klåda. Svamp i underlivet är mycket vanlig och kan uppstå vid till exempelvis byta av sexpartner, mens och graviditet.

För att lindra och bli av med din svamp kan du:

  • Tvätta dagligen ditt underliv med oljan Fragonia och Havtorn från Lip Intimate Care, en vårdande intimolja med antibakteriella egenskaper som effektivt motverkar svamp.

Obalans

Obalans i underlivet även kallad bakteriell vaginos beror på att det blivit obalans mellan bakterierna i ditt underliv, symptom som illaluktande flytningar är mycket vanligt.

För att lindra och bli av med illaluktande flytningar kan du:

  • Tvätta alltid ditt underliv med endast vatten och intimolja, aldrig tvål. Viktigt att du alltid kissar och tvättar dig efter samlag.
  • Tvätta dina underkläder i 60 grader för att säkerställa att de blir rena från bakterier. Använd gärna trosor som är gjorda av bomull och naturmaterial.

Glöm nu inte ta hand om ditt underliv på samma sätt som du vårdar resten av kroppen!

– Madeleine, Hudterapeut

Här kan du se alla produkter för intimhygien: