3 augusti 2020

Vårdande & ekologiska hudkrämer till ditt barn

Barn är en särskilt utsatt grupp när det kommer till huden då de både har en mer känslig och tunnare hud som lätt blir torr. Därför är det viktigt att du oberoende av årstid smörjer in ditt barns hud med vårdande och ekologiska hudkrämer. Vi har listat tre av våra favoriter som på ett skonsamt […]

Vårdande & ekologiska hudkrämer till ditt barn

Barn är en särskilt utsatt grupp när det kommer till huden då de både har en mer känslig och tunnare hud som lätt blir torr. Därför är det viktigt att du oberoende av årstid smörjer in ditt barns hud med vårdande och ekologiska hudkrämer. Vi har listat tre av våra favoriter som på ett skonsamt sätt vårdar och mjukgör ditt barns känsliga hud.

Därför ska du välja ekologiska hudkrämer

Som det mest hos barn är deras hud inte fullt utvecklad och därav mycket känsligare än din egna hud. Så även om vi på Grön Skönhet förespråkar ekologisk hudvård till alla åldrar är det extra viktigt till ditt barn.

Vanlig traditionell hudvård innehåller många gånger parfymer, konserveringsmedel och hormonrubbande ämnen som kan ge eksem, inflammationer och allergier hos ditt barn. Genom att istället välja ekologiska och naturliga produkter till ditt barn kan du minska risken för hudutslag.

Tre fördelar med att välja ekologisk hudkräm till ditt barn:

  • Minskar risken för eksem och andra hudutslag
  • Minskar risken för allergier hos ditt barn
  • Det är ofarligt för ditt barn att få krämen i munnen (vi vet alla att barn slickar på det mesta, även sina egna händer)

Ultimate Cream

Ultimate Cream är en ekologisk och vegansk hudkräm speciellt anpassad för att vårda och mjukgöra den känsliga huden hos ditt barn. Huvudingredienserna kokosolja och kakaosmör hjälper huden att bibehålla sin egna fuktbalans samtidigt som huden blir mjuk och återfuktad. Tack vare att krämen innehåller kakaosmör så smälter den fint in på huden utan att kladda.

Denna mjukgörande krämen kan med fördel användas till både ansikte och kropp hos din bebis. Den är perfekt att använd i förebyggande syfte för att skydda mot vind och kyla.

ekologiska hudkrämer för barn och baby

Baby Cream

Baby Cream är en ekologisk hudkräm som är bra att använda vid irriterad hud eftersom den arbetar för att lugna och minska eventuell rodnad på huden. De naturliga ingredienserna ringblomma, jojobaolja och sheasmör arbetar för att återfukta samtidigt den ger näring till huden.

Även Baby Cream kan användas till både kropp och ansikte, samt för att förebygga torr hud.

Moisturising Body Balm

Moisturising Body Balm är ett återfuktande kroppsbalsam som rekommenderas till torr och irriterad hud som har tendens att bli röd. Krämen innehåller bland annat naturliga växtoljor som med sitt rika innehåll på omega-fettsyror verkar för att återställa lipidskiktet på ditt barns hud.

Krämen innehåller prebiotika som hjälper till att återställa bakteriefloran i barnets hud samtidigt som solrosolja har uppmjukande och antiinflammatoriska egenskaper.

Product image
75ml
Arc of Sweden
Ultimate Cream
kr
169 kr
Product image
30 – 100ml
Maria Åkerberg
Baby Cream fr.
49 kr
49 kr
Product image
200ml
Naturativ
Moisturising Body Balm for Babies & Newborns
kr
199 kr