2 april 2020

Hårguide: Ekologisk hårvård och styling med BRUNS

Bakom svenska hårvårdsmärket BRUNS står frisörerna Cecilia och Johanna. Deras vilja att skapa en giftfri arbetsmiljö och hårvård med endast naturliga och ekologiska ingredienser, har lett fram till en unik hårvårdsserie av högsta kvalitet med fantastiska resultat. Samtliga produkter är handgjorda i Sverige och förpackningarna är stilrena som få. Blir du nyfiken? Isåfall rekommenderar vi […]

Hårguide: Ekologisk hårvård och styling med BRUNS

Bakom svenska hårvårdsmärket BRUNS står frisörerna Cecilia och Johanna. Deras vilja att skapa en giftfri arbetsmiljö och hårvård med endast naturliga och ekologiska ingredienser, har lett fram till en unik hårvårdsserie av högsta kvalitet med fantastiska resultat. Samtliga produkter är handgjorda i Sverige och förpackningarna är stilrena som få.

Blir du nyfiken? Isåfall rekommenderar vi dig att läsa vår guide här nedan där du kan få reda på vilka produkter som passar ditt hår bäst samt få härliga tips från proffsen på Bruns gröna salonger i Skåne.

Ekologisk hårvård för dig med fett hår och/eller oljig hårbotten

Ekologisk hårvård för dig med fett hår 04 magisk citrus schampo

Till dig som har problem med fett hår och/eller obalanserad hårbotten rekommenderar vi 04 Magisk Citrus schampo och balsam. Detta ekologiska schampo innehållande salvia verkar balanserande och ger ditt hår en djuprengörande detox och lätt styling effekt. Avsluta alltid med balsam 04 för att mjukgöra och återfukta. Dessutom doftar de friskt av mynta och citron. Föredrar du oparfymerat så välj 05 Detox Schampo med 03 Oparfymerat Balsam.

Product image
100 – 300ml
Bruns Products
04 Magisk Citrus Schampo fr.
155 kr
155 kr
Product image
100 – 300-ml
Bruns Products
04 Magisk Citrus Balsam fr.
155 kr
155 kr
Product image
100ml
Bruns Products
05 Oparfymerat Detox Schampo
kr
155 kr

Ekologisk hårvård för dig med torrt och/eller tjock hår

Ekologisk hårvård för dig med torrt hår, 22 varm bergamott hårmask

Har du ett torrt och/eller tjockt hår som behöver lite extra kärlek, volym och extra fukt? Isåfall rekommenderar vi produkterna i serien 02 Kryddig Jasmin som schampo och balsam. Schampo 02 innehåller bland annat vårdande jojobaolja som hjälper till att återfukta både hår och hårbotten, därav är detta ekologiska schampo även perfekt för dig med torr och fnasig hårbotten. Om du hellre vill satsa på doftfria hårprodukter så välj 07 Oparfymerad Schampo med 03 Oparfymerat Balsam. För extra fuktboost – prova att sova en natt med den underbara hårmasken.

Product image
100 – 300ml
Bruns Products
02 Kryddig Jasmin Schampo fr.
155 kr
155 kr
Product image
100 – 300-ml
Bruns Products
02 Kryddig Jasmin Balsam fr.
155 kr
155 kr
Product image
50 – 350ml
Bruns Products
22 Varm Bergamott Hårmask fr.
120 kr
120 kr

Ekologisk hårvård för dig med normalt eller fint/tunt hår

ekologisk hårvård för dig med normalt hår, 01 harmonisk kokos schampo

Om du är en av alla oss som har tunt och typiskt skandinaviskt hår så rekommenderar vi storsäljaren 01 Harmoniskt Kokos med tillhörande balsam. Dessa härliga produkter ger fukt och volym samtidigt som de sprider en mjuk doft av kardemumma och exotisk kokos i hela badrummet. Vill du hellre ha ett doftfritt alternativ – välj schampo och balsam 03.

Product image
100 – 300ml
Bruns Products
01 Harmonisk Kokos Balsam fr.
155 kr
155 kr
Product image
100 – 300ml
Bruns Products
01 Harmonisk Kokos Schampo fr.
155 kr
155 kr
Product image
100 – 300-ml
Bruns Products
03 Oparfymerat Schampo fr.
155 kr
155 kr

Ekologisk hårvård för dig med krulligt, burrigt och lockigt hår

ekologisk hårvård för dig med lockigt hår, 12 frisk mandarin saltspray

Har du ett ett naturligt lockigt burr och gillar doften av fuktigt gräs och jasmin? Dessa produkter passar superbra till alla burriga, lockiga, och afrohår samt till dem med torra, sönderblekta hår. Välj 02 Kryddig Jasmin eller 07 om du föredrar doftfria alternativ. Du kan också prova att krama in Bruns naturliga saltvattenspray efteråt för extra stadga!

Product image
100 – 200ml
Bruns Products
12 Frisk Mandarin Saltspray fr.
155 kr
155 kr
Product image
100ml
Bruns Products
07 Oparfymerat Schampo
kr
155 kr
Product image
100 – 300-ml
Bruns Products
02 Kryddig Jasmin Balsam fr.
155 kr
155 kr

Ekologisk hårvård för dig med ljust/blonderat hår

ekologisk hårvård för dig med blont hår, 24 blond skönhet schampo

Gula toner i ett ljust och blonderat hår är sällan kul så därför har tjejerna på Bruns tagit fram Blond Skönhet; ett naturligt silverschampo som tillför fukt och neutraliserar gula toner i blonda, grå och blekta hår. Pigment innehåller bl.a. kampeche som ger kalla, vackra skiftningar samt eterisk olja av grapefrukt som är bra mot irriterad hårbotten och doftar fräscht.

Product image
100 – 300-ml
Bruns Products
24 Blond Skönhet Balsam fr.
185 kr
185 kr
Product image
100 – 300-ml
Bruns Products
24 Blond Skönhet Schampo fr.
185 kr
185 kr

Ekologisk hårstyling – här får du proffsens bästa tips & trix

Använder du Balsammetoden eller är du sugen på att prova?

– Testa isåfall Bruns ekologiska balsam Harmonisk Kokos (som doftar sommar på flaska) alternativt det handgjorda silverbalsamet Blond Skönhet om du har ljust hår.

Behöver ditt hår en rengörande detox?

– Då rekommenderar vi att du provar att tvätta håret med 04 Magisk Citrus. Följ upp med Hårmasken för djupgående fuktbehandling och massa glans.

Vad sägs om en vårdande stylingprodukt som ger både volym och värmeskydd?

– Testa 14 Hårsuffle i vår favoritdoft syrlig mynta. Den har även en läkande effekt på sönderblekta hår och är perfekt som anti-frizz på torra hår

Har du naturligt krulligt/burrigt hår men önskar mer definierade lockar?

– Blanda Sufflé (med eller utan doft) med hårmasken mellan handflatorna, krama in i handdukstorkat hår och föna sedan torrt med lämpligt munstycke.

Gamla silikoner kvar i håret?

– För att få bort silikoner i håret, från till exempel vanliga stylingprodukter, så prova Schampo 04 Magisk Citrus eller 05-an som är den oparfymerade motsvarigheten. Följ därefter upp med det schampo och balsam som är bäst anpassat för just ditt hår.

Färgat hår men nyfiken på Bruns naturliga hårvårdsprodukter?

– Ingen fara, samtliga schampo och balsam från Bruns fungerar fint för färgade hår eftersom alla är sulfatfria.

Letar du efter ett naturligt alternativ till silverschampo?

– Klicka isåfall bums hem 24 Blond Skönhet som tillför fukt och neutraliserar gula toner i blonda, grå och blekta hår. Och du, glöm inte att schamponera två gånger eftersom den riktiga lödder- och pigmenteffekten uppstår gång nummer två. 

Är du i behov av en supervårdande hårvårdsprodukt som ger glans och motverkar kluvna hårtoppar?

– Då kan vi varmt rekommendera Bruns prisvinnande, naturliga hårmask med doft av varm bergamott eller som oparfymerad, den optimala hårinpackningen för torrt hår. Låt masken verka i 3 minuter i duschen eller sov med den. Desto längre den får vara på plats desto bättre resultat!

Är du på jakt efter ett naturligt hårvax med matt finish?

– Prova isåfall Bruns Hårdvax som ger volym, stadga och en matt, torr finish som varar hela dagen. Vaxet kan användas på såväl korta som långa hår och har en sensuell unisexdoft av peppar, lakrits och frisk lime. Psst. Vaxet är lätt att skölja ut.

Letar du efter ekologiskt schampo till ditt barn?

– Testa gärna schampo och balsam 03 som båda är oparfymerade och perfekt som ekologiskt schampo och tvål till de minsta i familjen.

Har du andra frågor om våra produkter? Kontakta isåfall vår kundtjänst så hjälper vi dig hitta rätt i den gröna skönhetsdjungeln.