1 april 2020

Ekologisk hårfärg – så färgar du håret giftfritt hemma

Gillar du att färga håret men vill slippa alla syntetiska kemikalier som finns i konventionell hårfärg? Isåfall är Radico’s ekologiska hårfärger något för dig! Med Radico Colour Me Organic Hair Colour kan du färga ditt hår i helt fantastiska nyanser. Produkten innehåller endast certifierade ekologiska örter och är helt utan syntetiska ingredienser och tillsatser. Hårfärgen […]

Ekologisk hårfärg – så färgar  du håret giftfritt hemma

Gillar du att färga håret men vill slippa alla syntetiska kemikalier som finns i konventionell hårfärg? Isåfall är Radico’s ekologiska hårfärger något för dig! Med Radico Colour Me Organic Hair Colour kan du färga ditt hår i helt fantastiska nyanser. Produkten innehåller endast certifierade ekologiska örter och är helt utan syntetiska ingredienser och tillsatser. Hårfärgen ger ett naturligt resultat, fin lyster och har en medium-till fulltäckning av grått hår.

Fördelar med ekologisk hårfärg utan kemikalier

Det finns många fördelar med att färga håret med naturlig hårfärg. Med växtfärgning slipper till exempel du skarpa kanter där utväxten syns och resultatet blir generellt mycket naturligare – det blir ingen “färghjälm” som ser onaturlig ut. Du gör så klart även miljön en tjänst eftersom dessa färger inte innehåller några starka kemikalier som spolas ut (eller tas upp av ditt hår och din kropp) och hårfärgning med örter skyddar, ger näring och bygger upp ditt hår snarare än att bryta ned det med kemikalier.

Bra att veta innan du färgar håret med ekologisk hårfärg

Radicos hårfärg är i pulverform (som mixas med vatten) och produkten gifter sig med din egna unika hårfärg vilket också innebär att färgresultatet blir helt unikt! För bästa resultat, välj en färg som ligger nära din egen hårfärg och notera att Radicos hårfärger inte bleker håret och kan därför aldrig ge ett ljusare resultat än din nuvarande hårfärg. En färgning håller i upp till två månader – lite beroende på hårtyp och kvalitet och i paketet hittar du förutom själva färgen (det vill säga örterna) även plasthandskar, mössa och en borste för applicering. Tänk på att håret kan lukta ganska ”örtigt” i några dagar efter färgningen samt att det finns risk att håret färgar av sig på ljusa sängkläder/handdukar.

Såhär går du tillväga för bästa resultat

Använd den medföljande penseln och börja lägga på färgpastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna. Räkna med att ett grått hår behöver lite mer produkt. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan. Vänta i minst 60 min innan du sköljer ur hårfärgen. För att få fram mörkare nyanser kan du vänta en stund till – det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 3 timmar. Skölj sen ur håret ordentligt och schamponera vid behov. Om du anser att den gråa utväxten inte täckts tillräckligt så kan du testa att göra en ny applicering efter nån dag igen. Bra att veta är också att en del nyanser kan oxidera, dvs mörkna något, efter ett par dagar medans andra är mer intensiva i början för att sen mjukna efter ett par dagar.

När det kommer till produktmängd så brukar ett paket a’ 100 gram räcka till ett midjelångt hår alternativt till 2 färgningar av ett kort hår.