18 februari 2020

5 fördelar med ekologiskt schampo

Under senare tid har vi sett att fler och fler väljer att gå över till ekologisk hårvård vilket har många fördelar för både dig som individ och för vår miljö. Här listar vi 5 fördelar med ekologiskt schampo som garanterat kommer få dig att vilja gå över till naturlig hårvård.  Torkar inte ut håret Ekologiskt […]

5 fördelar med ekologiskt schampo

Under senare tid har vi sett att fler och fler väljer att gå över till ekologisk hårvård vilket har många fördelar för både dig som individ och för vår miljö. Här listar vi 5 fördelar med ekologiskt schampo som garanterat kommer få dig att vilja gå över till naturlig hårvård. 

Torkar inte ut håret

Ekologiskt schampo innehåller inga starka sulfater, därav torkar det inte ut ditt hår i samma utsträckning som ett vanligt traditionellt schampo med höga halter av sulfater. Detta gör ekologiskt schampo betydligt bättre för dig som redan har ett torrt hår men självfallet fungerar ekologisk schampo till alla hårtyper.

Fria från gifter

Förutom att ekologiska schampon inte innehåller några sulfater så innehåller det inte heller några parabener, ftalater eller andra farliga kemikalier som kan skada både ditt hår och vår miljö. Många syntetiska ingredienser kan påverka både allergi och hormoner. Så för att inte riskera att rubba din hormonbalans eller utveckla allergi är ekologisk schampo det självklara valet. 

Mindre fett hår

Ett schampo består till största del av vatten och tensider, i konventionella schampon är dessa tensider så pass starka att de tvättar bort alla naturliga oljor från hårbotten. När detta händer måste hårbotten kompensera genom att producera ett överskott av fett för att inte håret ska bli uttorkat, därför upplever du att håret ofta blir fett. Ekologiskt schampo innehåller mycket mildare ämnen vilket behåller de friska och naturliga oljorna i håret. Schampot stödjer den naturliga balansen i hårbotten.

Bättre för miljön

Eftersom naturliga schampon inte innehåller några giftiga kemikalier som annars hamnar i våra vattendrag är ekologiska schampon betydligt bättre för vår miljö. 

Finns ett schampo för alla

Vare sig du har torrt, tjockt, lockigt eller tunnt hår så finns det idag ett ekologisk schampo anpassat för just ditt hår. Det finns inte längre någon ursäkt för att inte välja naturligt och ekologiskt. Vårt kända varumärke BRUNS har även släppt ett ekologisk silverschampo, en helt fantastisk produkt för alla blondiner. 

Så gör både dig själv och vår gemensamma miljö en tjänst och välj ekologisk schampo!