10 oktober 2020

Vacker hud med Trollhassel

Trollhassel även kallad Hamamelis är ett vilt växande träd med ursprung från Kina, Japan och Nordamerika som på senare år även fått ett brett utbud i stora delar av Europa. Trollhassel har länge använts för att läka sår och minska svullnader, dessutom har det blivit en välkänd ingrediens i naturlig och ekologisk hudvård. Varför är […]

Vacker hud med Trollhassel

Trollhassel även kallad Hamamelis är ett vilt växande träd med ursprung från Kina, Japan och Nordamerika som på senare år även fått ett brett utbud i stora delar av Europa. Trollhassel har länge använts för att läka sår och minska svullnader, dessutom har det blivit en välkänd ingrediens i naturlig och ekologisk hudvård.

Varför är trollhassel bra för huden?

Tack vare plantans lugnande och porförminskande egenskaper har den blivit en vanlig ingrediens i ekologiskt ansiktsvatten. Dessutom har Trollhassel både antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper som bidrar till läkande egenskaper på huden.

Under åren har trollhasseln använts till att bland annat:

  • Lindra akne
  • Lindra inflammationer
  • Lindra solskadad hud
  • Dra ihop porer
  • Öka hudens spänst och elasticitet
  • Minska svullnader under ögonen

Vem bör använda trollhassel och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Trollhassel kan användas av alla hudtyper men är extra bra för dig med fet hud tack vare dess porsammandragande och inflammationshämmande egenskaper. Växten har även visat sig ha känd effekt av att öka hudens elasticitet och spänst samt verka sammandragande vilket kan minska svullnader.

Ekologiska produkter som innehåller trollhassel