24 oktober 2020

Vacker hud med Nyponfröolja

Nyponfröoljan, en ekologisk och kallpressad olja som framställs ur stenfrukten nypon. När de små fröna i nyponet pressas utvinns oljan som med sitt höga innehåll av vitaminer och essentiella fettsyror blir en perfekt ingrediens i naturlig och ekologisk hudvård. Varför är nyponfröolja bra för huden? Två av de största och viktigaste komponenterna i nyponfröolja är […]

Vacker hud med Nyponfröolja

Nyponfröoljan, en ekologisk och kallpressad olja som framställs ur stenfrukten nypon. När de små fröna i nyponet pressas utvinns oljan som med sitt höga innehåll av vitaminer och essentiella fettsyror blir en perfekt ingrediens i naturlig och ekologisk hudvård.

Varför är nyponfröolja bra för huden?

Två av de största och viktigaste komponenterna i nyponfröolja är C- och A-vitamin. Dessa hudvårdande vitaminer har många kända positiva fördelar på både hud och hälsa.

A-vitamin

A-vitamin även känd som retinol är en vanlig komponent i anti-age produkter. Den starka antioxidanten har flera positiva egenskaper på din hud såsom:

  • Skyddar dina celler från att brytas ner från föroreningar (fri radikaler).
  • Stimulerar cellförnyelsen i din hud.
  • Minskar rynkor och fina linjer.
  • Minskar akne och akneärr.

C-vitamin

Även C-vitamin är en kraftig antioxidant som med sin luppljusande effekt är vanligt förekommande i produkter anpassade för pigmenteringar. Dessutom har c-vitamin en rad andra positiva egenskaper på vår hud:

  • Vitamin C skyddar mot fria radikaler vilket i sin tur minskar både ålderstecken och pigmenteringar.
  • Stärker hudens kollagen vilket bidrar till en fastare hud.
  • Ger din hud en ny härlig lyster.

Klicka här om du vill veta mer om hur vitaminer påverkar vår hud.

ekologisk-hudvård-med-nyponfröolja

Vem bör använda nyponfröolja och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Nyponfröoljan kan användas av nästan alla hudtyper, är du känslig är det bra att vara försiktigt i början och fasa in produkten i din dagliga hudvårdsrutin. Men främst rekommenderas nyponfröoljan till dig med mogen eller aknebenägen hud och detta på grund av dess skyddande, återuppbyggande och antiinflammatoriska egenskaper.

Hur kan jag få i mig nypon via kosten?

Förutom att bidra till en bättre hud så kan nypon även användas i kosten för att stärka immunförsvaret samt lindra både urinvägsinfektion och Atros. Vill du på ett smidigt sätt addera mer nypon i din kost kan du alltid slänga ner lite nyponpulver i din morgonsmoothie eller varför inte dricka ett glas nyponsoppa.

Ekologiska produkter som innehåller nyponfröolja