4 september 2020

Vacker hud med Mandel

Hur använder du mandlar, kanske bara i glögg under december eller som ett mättande och nyttigt mellanmål? Vi föredrar att använda mandel på vår hud då oftast i form av kallpressad och ekologisk mandelolja. Mandeloljan utvinns från sötmandlar vilket gör den rik på flera hudvårdande ämnen såsom e-vitamin och omega-fettsyror. Varför är mandel bra för […]

Vacker hud med Mandel

Hur använder du mandlar, kanske bara i glögg under december eller som ett mättande och nyttigt mellanmål? Vi föredrar att använda mandel på vår hud då oftast i form av kallpressad och ekologisk mandelolja. Mandeloljan utvinns från sötmandlar vilket gör den rik på flera hudvårdande ämnen såsom e-vitamin och omega-fettsyror.

Varför är mandel bra för huden?

Som nämnt ovan är den kallpressade mandeloljan rik på både e-vitamin och essentiella fettsyror. Detta gör att oljan verkar både mjukgörande och närande på vår hud, dessutom hjälper antioxidanten e-vitamin till att återge hudens dess spänst och elasticitet samt bromsa uppkomsten av rynkor och bristningar.

ekologisk-hudvård-med-mandelolja

Vem bör använda mandel och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Tack vare mandeloljans mycket skonsamma effekter på huden kan den med fördel användas av alla hudtyper, inklusive som en återfuktande kropps- och massageolja till hela familjen. Oljans söta doft kan lindra både stress och oro.

De mjukgörande och vårdande egenskaperna i oljan hjälper till att omsluta huden och skydda mot yttre påfrestningar som kyla och vind. Därav är oljan perfekt för dig med torr, känslig och mogen hud. Dessutom är mandelolja vanlig att applicera under ögonen för att på ett effektivt sätt minska mörka ringar. Med det sagt kan mandeloljan med fördel även användas av dig med fet hud eftersom oljan hjälper till att balansera hudens naturliga talgproduktion vilket i sin tur kan leda till minskad akne.

Hur kan jag få i mig mandel via kosten?

På samma sätt som mandlarnas rika innehåll på e-vitamin är fördelaktigt för vår hud så har de även flera positiva egenskaper på vår hälsa och välmående. Önskar du att ta del av mandlarnas nyttiga innehåll så testa att göra eget mandelsmör, recept och mellanmåls idéer hittar du HÄR!

Vilka ekologiska produkter innehåller mandel?

Product image
100ml
Maria Åkerberg
Coldpressed Almond Oil
kr
129 kr
10%
Product image
75g
Loelle Organic Beauty
Rhassoultvål
80 kr
89 kr
Product image
250ml
Èminence Organics Skin Care
Clear Skin Probiotic Cleanser
kr
395 kr