11 juli 2020

Vacker hud med Lakrits

Lakrits har länge används i medicinskt syfte för att lugna magsår och verka slemlösande, det är alltså ingen slump att många av dagens hostmediciner har en ton av lakrits. Under senare år har denna råvara även blivit ett populärt inslag i våra lördagsgodispåsar! Men visste du att lakritsen har många positiva egenskaper på vår hud? […]

Vacker hud med Lakrits

Lakrits har länge används i medicinskt syfte för att lugna magsår och verka slemlösande, det är alltså ingen slump att många av dagens hostmediciner har en ton av lakrits. Under senare år har denna råvara även blivit ett populärt inslag i våra lördagsgodispåsar! Men visste du att lakritsen har många positiva egenskaper på vår hud?

Varför är lakrits bra för huden?

Förutom att lakrits har antibakteriella egenskaper är den även rik på antioxidanter och antiinflammatoriska ämnen. Vilket alla arbetar för att lugna och stärka din hud samtidigt som de bidrar till en bättre hudhälsa. Lakritsen innehåller även salicylsyra som hjälper till att läka hudutslag som akne, eksem och rosacea.

Vem bör använda lakrits och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Tack vare att lakritsen innehåller salicylsyra är det den perfekta ingrediensen för dig med akne, eksem och andra hudutslag. Salicylsyran är en exfolierande BHA-syra som arbetar på hudytan för att jämna ut din hudstruktur samt sudda ut pigmenteringar och ärr. Eftersom syran är fettlöslig tränger den in i dina porer och löser upp gamla hudceller och talg som annars lätt kan leda till inflammationer i huden. Dessutom hjälper syran till att balansera hudens talgproduktion vilket förbättrar hudens klarhet utan att irritera din hud.

Tack vare att lakrits och salicylsyra även är antiinflammatorisk arbetar den, till skillnad från många andra aknebekämpande ämnen, för att lugna inflammerad akne. Lakrits rekommenderas att användas av dig med akne, rosacea, pigmenteringar samt fet och kombinerad hud.

Hur kan jag få i mig lakrits via kosten?

Är du precis som oss en lakritsälskare men önskar nyttigare sätt att kunna konsumera denna godsak? Då måste du testa receptet på dessa smaskiga Rawbollar med lakrits.

I vilka ekologiska produkter hittar jag lakrits?