13 oktober 2020

Vacker hud med Kamomill

Kamomill är en mild ört som länge använts som läkeväxt för att lindra allt från stress till en reaktiv och känslig hud . Örten har sitt ursprung från södra och östra Europa men hittas numera växande över hela Europa. Varför är kamomill bra för huden? Tack vare att kamomill är en mild ört med lugnande […]

Vacker hud med Kamomill

Kamomill är en mild ört som länge använts som läkeväxt för att lindra allt från stress till en reaktiv och känslig hud . Örten har sitt ursprung från södra och östra Europa men hittas numera växande över hela Europa.

Varför är kamomill bra för huden?

Tack vare att kamomill är en mild ört med lugnande och lindrande egenskaper passar den utmärkt att använda i naturlig och ekologisk hudvård. Förutom att lugna även den mest känsliga huden är kamomillblomman inflammationshämmande och bakteriehämmande.

Dessutom hjälper örten till att återfukta huden på djupet vilket bidrar till att främja hudens naturliga lyster.

ekologisk-hudvård-med-kamomill

Vem bör använda kamomill och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Tack vare alla hudvårdande egenskaper kan samtliga hudtyper dra fördel av att använda kamomill. Extra bra är den för känslig och mogen hud då den:

  • Lugnar
  • Har en djupt återfuktande effekt
  • Har ett högt innehåll av antioxidanter som bekämpar fria radiakler

Dessutom kan även en hud med akne och förstorade porer använda kamomill då örten balanserar hudens pH-balans och minskar inflammationer.

Hur kan jag få i mig kamomill via kosten?

Den milda och lugnande örten är inte bara bra för vår hud utan har också många positiva effekter på vårt välmående. Kamomillte är känt för sina egenskaper att öka avslappning, ge en bättre sömn samt även motverka inflammationer i kroppen.

Ekologiska produkter som innehåller kamomille