15 augusti 2020

Vacker hud med Grönt Te

Grönt te tillverkas genom att tebladen torkas men till skillnad från det svarta teet så oxideras inte bladen vilket bidrar till att de kan behålla mycket av dess nyttiga ämnen som finns naturligt och därav har grönt te en större positiv effekt på både vår hälsa och hud. Varför är grönt te bra för huden? […]

Vacker hud med Grönt Te

Grönt te tillverkas genom att tebladen torkas men till skillnad från det svarta teet så oxideras inte bladen vilket bidrar till att de kan behålla mycket av dess nyttiga ämnen som finns naturligt och därav har grönt te en större positiv effekt på både vår hälsa och hud.

Varför är grönt te bra för huden?

Grönt te är bland annat rik på antioxidanter som arbetar för att skydda dina celler mot nedbrytning från fria radikaler som finns runt om i luften. Dessutom är grönt te naturligt antibakteriellt då det innehåller garvsyra som arbetar för att reducera svullnader och minska inflammationer som kan uppstå i huden i form av akne och förstorade porer.

ekologiskt-te

Vem bör använda grönt te och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Som nämnt ovan är grönt te rik på antioxidanter som i sin tur hjälper till att hålla din celler friska och på så sätt motverka och minska ålderstecken därför är denna ingrediens bland annat bra för dig med mogen hud.

Då grönt te även är antiinflammatorisk lämpar det sig bra för dig med vanlig hudåkommor som akne, eksem och rosacea. Detta eftersom grönt te drar ut gifter och neutralisera bakterier utan att torka ut samtidigt som den lugnar. Grönt te reducerar också överproduktion av talg vilket kan ha en balanserande effekt på fet hud.

Hur kan jag få i mig grönt te via kosten?

Alla nyttigheterna i grönt te har även många positiva egenskaper på vår kropp och välmående. Det enklaste sättet att få i sig dessa nyttigheter är helt enkelt att brygga en kopp grönt te! Om du nu under de varmare månaderna inte känner dig sugen på en varm kopp testa då detta svalkade Iste med grönt te och citron.

Vilka ekologiska produkter innehåller grönt te?