26 september 2020

Vacker hud med Avokado

Avokado den trendiga superfrukten, ja du hörde rätt, frukten som gärna läggs på smarriga frukostmackor eller blandas i guacamolen till den klassiska fredagstacosen. Men visste du att avokadon och då främst avokadooljan även är en vanlig och viktig ingrediens i naturlig och ekologisk hudvård? I denna artikel går vi djupare och förklarar varför du bör […]

Vacker hud med Avokado

Avokado den trendiga superfrukten, ja du hörde rätt, frukten som gärna läggs på smarriga frukostmackor eller blandas i guacamolen till den klassiska fredagstacosen. Men visste du att avokadon och då främst avokadooljan även är en vanlig och viktig ingrediens i naturlig och ekologisk hudvård?

I denna artikel går vi djupare och förklarar varför du bör använda hudvård innehållande avokadoolja. Dessutom ger vi dig receptet på en fantastisk avokadotoast!

Varför är avokadoolja bra för huden?

Den kallpressade avokadooljan är rik på både vitaminer och nyttiga fetter. Bland annat innehåller den omega 9 som reparerar skadade hudceller, gör din hud mer elastisk och ger en ny hälsosam lyster. Tack vare oljans något fetare konsistens fungerar den som ett skydd mot både UV-strålar och fria radikaler (föroreningar från luften).

ekologisk-hudvård-med-avokado

Vem bör använda avokadoolja och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Då avokadooljan verkar både fuktbindande och mjukgörande är den perfekt för dig med mogen och torr hud. Den största anledningen till att en ung hud upplever rynkor och fina linjer beror främst på fuktbrist och genom att addera en hudvårdande olja, likt avokadooljan, kan du enkelt öka fuktnivån i huden vilket i sin tur bidrar till bättre spänst och en fantastisk lyster. Oljan är dessutom mycket skonsam vilket gör den lämplig att använda på känslig hud.

Hur kan jag få i mig avokado via kosten?

Tack vare avokadons rika innehåll på vitaminer, viktiga fetter och antioxidanter är det många som upplever en förbättring i huden bara genom att konsumera avokado. Så vill du även få in mer avokado i din kost, varför inte testa denna underbara Avokadotoast som du med fördel kan äta till frukost, lunch och mellanmål.

Ekologiska produkter som innehåller avokadoolja