12 januari 2021

Tipsen som lindrar vintertorr hud

Du kanske har märkt att din hud inte känns likadan under vinter respektive sommar? När vårt klimat förändras så reagerar även vår hud. Under höst och vinter sjunker temperaturerna och luften blir torrare vilket bidrar till att din hud många gånger upplevs som torr och fnasig. Därför delar vi nu med oss av tipsen som […]

Tipsen som lindrar vintertorr hud

Du kanske har märkt att din hud inte känns likadan under vinter respektive sommar? När vårt klimat förändras så reagerar även vår hud. Under höst och vinter sjunker temperaturerna och luften blir torrare vilket bidrar till att din hud många gånger upplevs som torr och fnasig. Därför delar vi nu med oss av tipsen som lindrar vintertorr hud.

Vår kropp skyddar vi med varma och tjocka kläder så vi håller borta kylan, detsamma bör vi göra med vår hud. För att bibehålla en frisk hud behöver vi under kallare perioder klä den med kraftigare och mer skyddande produkter.

Se över din rengöringsrutin

Minska rengöring och lindra torr vinterhud

Många tvättar ansiktet på tok för mycket. Vatten har nämligen en uttorkande effekt på vår hud, därför ska du om möjligt undvika att tvätta din hud med vatten.

Om du använder makeup så tvätta din hud med rengöring på kvällen och skölj av med vatten. På morgonen räcker det spraya på ett fuktgivande ansiktsvatten och direkt därefter på med dina favoritprodukter. Detta kommer hjälpa dig att behålla både fukt och fett i din hud bättre vilket lindrar en vintertorr hud.

Se även över ditt val av rengöring. Under höst och vinter kan det vara bra att satsa på en rengöring som även ger din hud fukt. Välj gärna en oljebaserade rengöring. Du kommer märka hur huden genast känns mer återfuktad och balanserad. Om du upplever din hud väldigt fuktfattig och torr, så välj helt bort vatten och torka istället av din rengöring med en ren handduk.

Skonsamma ansiktsrengöringar

Product image
50 – 110ml
Marina Miracle
Sweet & Creamy Oil Cleanser fr.
239 kr
239 kr
Product image
200ml
Esse Skincare
Cream Cleanser
kr
569 kr
Product image
30 – 250ml
Maria Åkerberg
Olive Cleansing fr.
69 kr
69 kr

Återfukta på djupet

Ge din hud den där extra fuktboosten genom att addera ett ansiktsserum eller en ansiktsolja till din dagliga hudvårdsrutin.

När det kommer till den dagliga hudvårdsrutinen finns det ingen produkt som ger lika bra effekt som ett ansiktsserum. Det fina med ansiktsserum är att det tillskillnad från en ansiktskräm består av mindre molekyler. Dessa molekyler kan gå djupare ner i huden och då ge ett bättre resultat när det kommer till att återfukta en vintertorr hud. Välj att massera eller klappa in ditt ansiktsserum i huden och följ alltid upp med en ansiktskräm.

Precis som serumet så består ansiktsoljan av mindre molekyler och har förmågan att gå djupare ner i huden för att ge ett fint resultat. Då ansiktsoljor inte innehåller något vatten kommer din hud trots kallare temperaturer hålla sig återfuktad.

Återfuktande serum och oljor

Product image
30 – 100ml
Maria Åkerberg
Coldpressed Jojoba Oil fr.
149 kr
149 kr
Product image
30ml
M Picaut
Hydra Miracle Serum
kr
789 kr
Product image
15ml
Esse Skincare
Protect Oil
kr
729 kr

Avsluta med ett skyddande lager

lindra vintertorr hud med ett ansiktsbalm

Bästa skyddet får du om du köper ett ansiktsbalm som ger din hud ett skydd mot kyla och vind. Balmet appliceras alltid ovanpå din ansiktskräm och lägger sig då som ett skyddande lager. Dessutom hjälper den huden att behålla sin naturliga fuktbalans vilket gör att huden upplevs som mjuk och mindre fnasig.

Ansiktsbalm är ett bra komplement för alla hudtyper, även din! Glöm inte att även använda ditt ansiktsbalm på kvällen.

Skyddande balm

Product image
10 – 50ml
Maria Åkerberg
Face Balm fr.
129 kr
129 kr
Product image
30ml

Rosehip & Lemongrass Repair Balm
kr
895 kr
Product image
30ml
Maria Åkerberg
All Day Balm
kr
149 kr

Ge din hud lite extra kärlek

Under kallare perioder är det viktigare än någonsin att regelbundet exfoliera huden i ansiktet, gärna 1-2 gånger i veckan. Torra partier kan vara ett tecken på en samling av döda hudceller. Med en peeling får de enkelt bort dessa. Är din hud väldigt känslig, så är det viktigt att välja en mild peeling. Det finns ansiktspeelingar för alla hudtyper. Är du osäker i ditt val så finns vi här för dig.

Efter att du peelat din hud behöver du lägga en återfuktande och mjukgörande ansiktsmask. När du applicerar en ansiktsmask så masserar gärna en liten stund så kommer du uppleva ett bättre resultat. Många masker kan du även använda som ögon/läpp mask, så glöm inte dessa områden.

Tips! För ännu mer effekt, låt masken verka under natten och skölj sedan av på morgonen.

Återfuktande ansiktsmasker

Product image
50ml
Esse Skincare
Cream Mask
kr
659 kr
Product image
30ml
Marina Miracle
Shea Hydration Mask
kr
349 kr
Product image
50ml
M Picaut
Exfoliating Peel Mask
kr
449 kr

Vill du läsa mer om hur du håller din hud i schack under kyligare perioder? Vi delar med oss av stegen som anpassar din hud till kallare klimat.