21 juli 2021

Svalkande hudvårdsprodukter för varma sommardagar

Så härligt det är att vi är mitt i sommaren och värmen, men visst kan huden verka påfrestad av sol och bad och kännas extra torr? Eller har du kanske haft oturen och bränt dig? Vi delar med oss av en otroligt effektiv behandling för brännskador och tipsar om våra ekologiska favoritprodukter för att hålla […]

Svalkande hudvårdsprodukter för varma sommardagar

Så härligt det är att vi är mitt i sommaren och värmen, men visst kan huden verka påfrestad av sol och bad och kännas extra torr? Eller har du kanske haft oturen och bränt dig? Vi delar med oss av en otroligt effektiv behandling för brännskador och tipsar om våra ekologiska favoritprodukter för att hålla huden sval och återfuktad i sommarvärmen.

vacker-hud-med-aloe-vera
Aloe Vera – Superplantan som lindrar och återfuktar

Hjälp jag har bränt mig!
Nu ska du få ta del av en riktig SOS-kur om du bränner dig i solen. Spraya först RIKLIGT med en återfuktande aloe vera spray och sedan smörjer du in med en bra och vårdande after sun.

Lindra solbrännan: En välgörande kombo för din hud om du bränt dig är: M Picaut Hydrating Water och Eco Cosmetics After sun. Behandla enligt beskrivningen ovan.

Välj Aloe Vera
Ett otroligt bra och känd ingrediens inom både naturlig hudvård, läkemedel och hälsa är aloe vera. I sina blad samlar denna växt vatten och bildar en gel som är helt fantastisk när det kommer till att läka sår och lindra brännskador. Välj produkter med hög halt av aloe vera för att ge din hud en riktig fuktboost och svalkande känsla! Full av vitaminer och mineraler är aloe vera också en toppeningrediens för att minska rynkor, rensa ut akne och lugna huden. Går också fint att smörja på insektsbett för att lindra klåda.


Våra bästa tips för en svalkande känsla mot sommarhuden:

eco-cosmetics_after-sun
After Sun Lotion – Eco Cosmetics

After Sun Lotion

Om du har vistats i solen en längre tid rekommenderar vi att du smörjer med en After Sun Lotion för att svalka din hud. Välj gärna en lotion som innehåller hög halt aloe vera för en extra lugnande känsla mot huden. Även havtornsextrakt är gott mot en solbränd hud och både lindrar och hjälper till att återfukta.

Tips! After Sun Lotion från Eco Cosmetics. Till Produkten.


Body butter – Naturativ

Body butter

Med goda vanor ger du din hud rätt förutsättningar att klara tuffa utmaningar. Ett bra body butter bidrar till att stärka hudens skyddsbarriär och förnya huden vilket bidrar till en fantastisk ny elasticitet & spänst. Vid regelbunden användning av detta body butter från Naturativ reduceras ålderstecken och huden får en mer ungdomlig lyster. Du får en kraftig produkt som går in i huden utan att kladda!

Tips! Body butter från Naturativ. Till Produkten.


maria-akerberg_calming-oil
Calming Gel – Maria Åkerberg

Calming Gel


En svalkande gel för fötter och vader. Med den aktiva ingrediensen myntaolja verkar denna gel både svalkande och sammandragande på svullna fötter. Perfekt för en kylande och avslappnad fotmassage!

Tips! Calming Gel från Maria Åkerberg. Till Produkten.


Hydrating Water – M Picaut

Hydrating Water


Ett riktigt svalkande och fräscht ekologiskt ansiktsvatten med hög halt aloe vera. Återfuktar din hud och kan användas flera gånger under dagen – när du känner att du vill fylla på med extra fukt t.ex.; efter tid framför datorn, på flygplanet eller för att lindra efter rakning. Hydrating water är också fantastisk att använda som after-sun för att bibehålla din färg efter sommarens solbränna och för att boosta ditt hår.

Tips! Hydrating Water från M Picaut. Till Produkten.


Stone Crop Body Lotion

Återfuktande lotion som förbättrar hudtonen och förebygger pigmentering. Med de naturliga ingredienserna citron & majsgroddsolja förses din kropp med viktiga vitaminer och skyddande antioxidanter som gör att huden kan stå emot yttre påfrestningar som annars kan leda till tidigt åldrande.

Tips! Stone Crop Body Lotion från Éminence Organics Skin Care. Till Produkten.


Sensitive Toner – Esse Skincare

Sensitive Toner

Ett ekologiskt ansiktsvatten är en viktig del i din dagliga hudvårdsrutin då de arbetar för att återfukta, lugna och stabiliserar hudens PH-värde. Det fyller också på med godartade mikrober som ger ett probiotiskt skydd vilket bidrar till att stärka hudens skyddsbarriär och skyddar din hud mot fria radikaler och yttre påfrestningar. 

Tips! Sensitive Toner från Esse Skin Care. Till Produkten.

Vilka produkter ska jag använda på solbränd hud?