4 februari 2022

Rewild your skin – återfå en naturlig balans

Hur mår din hud? En hud som ser frisk ut, mår som bäst och skyddar oss som mest, är en hud i bra balans! En naturlig balans. Kroppen är så fantastisk i sig själv, och vi vill att det bästa ska komma fram, det gör vi genom att mata huden med nyttiga och bra ingredienser. […]

Rewild your skin – återfå en naturlig balans

Hur mår din hud? En hud som ser frisk ut, mår som bäst och skyddar oss som mest, är en hud i bra balans! En naturlig balans. Kroppen är så fantastisk i sig själv, och vi vill att det bästa ska komma fram, det gör vi genom att mata huden med nyttiga och bra ingredienser. Vad matar du huden med? 💚

Vänj din hud vid naturliga ingredienser och återskapa hudens naturliga ekosystem, som det var förr, och njut av en välmående hud som skyddar Dig. Med rätt pH-balans och nyttiga bakterier så kan vi få tillbaka en biologisk mångfald i vår hud och mikrobiom i balans – som ger ett starkt och naturligt skydd!

Esse skincare jobbar med grön kemi för att på ett miljövänligt sätt ta fram produkter som gynnar både kropp och miljö. Nu har de tagit fram ett set som hjälper dig att ”starta om huden” och återfå en naturlig balans som stärker huden. Fortsätt läsa så berättar vi mer om Esse Rewild kit och hur du når din bästa hud. Det är dags att släppa in naturen i våra liv och återställa hudens egna ekosystem! Välj den naturliga, stärkande vägen och glöm industriella, syntetiska produkter som tar bort kroppens naturliga skyddande oljor.

Med hälsosamma bakterier skapas en mångfald som gör vår hud starkare och vår skyddande mikrobiom kan utföra sitt jobb. Pre- & Probiotika i hudvårdsprodukter hjälper hudens naturliga ekosystem att bli starkt och friskt. Se till att mata din hud med nyttiga bakterier så att de onda inte får plats! Och vet du? Genom att boosta med bra ämnen kan huden naturligt minska hudsjukdomar som eksem, akne, psoriasis och dermatit.

Vad behöver vi för att få den bästa huden?

Rengöring:

Sensitive Cleanser

En pH-balanserande rengöring som minimerar risken att irritera känslig hy, samtidigt som den tvättar bort orenheter och smink. Med en mild rengöring tvättar vi bort orenheter, men låter hudens naturliga oljor stanna kvar. Använd rengöringen på kvällen men hoppa över rengöring på morgonen n stark och frisk hud.

Toner:

Sensitive Toner, Ansiktsvatten.

Ett ansiktsvatten anpassat för känslig hy. Har milda ingredienser som återfuktar och förbättrar hudens fuktighet. Innehåller extrakt av probiotika & prebiotisk näring som skapar jämvikt i hudens mikrobiom. Din toner förbereder huden för resterande produkter.

Serum:

Resurrect Serum, Ansiktsserum.

Ett återfuktande serum som jobbar djupare i huden. Det fyller ut och mildrar ålderstecken utan att överstimulera huden. Med ingredienser som Myrothamnus, Hyaluronsyra och Probiotika förbättras fuktnivån i huden.

Ansiktsolja:

Protect oil, Ansiktsolja.

En mjuk och härlig ansiktsolja som innehåller Ximeniakärnolja som skyddar känslig hud och ger ett omfattande skydd mot miljöstressorer. Protect Oil förbättrar hudens cirkulation, ger näring, syre och stärker hudens skyddsbarriär.

Ansiktskräm:

Nourish Moisturiser, Ansiktskräm.

En intensivt lugnande fuktkräm som kombinerar probiotiska extrakt och prebiotiska näringsämnen för att förbättra barriärfunktionen för torr och känslig hud. Förhindrar att fukt avdunstar från huden och stänger ute föroreningar.

Vad kan vi göra för att hjälpa huden att bli sitt bästa?

Omega i kosten:

Ät omega-fettsyror

Vi kan mata hudens goda bakterier genom den mat vi äter. Se till att få i dig omega-fettsyror som stödjer hudens produktion av hälsosam talg och matar hudens goda bakterier. Omega finns i t.ex. ägg, färsk fisk och frön. Du kan även välja kosttillskott med omega.

Det är också bra om du ser till att få i dig frukt & grönt, dricka mycket vatten och minska ditt sockerintag.

Mer tid utomhus:

Vistas utomhus

Faktiskt är det så att huden mår som bäst om den får regelbunden kontakt med naturen. Genom att vistas mer utomhus kommer huden i kontakt med naturliga mikrober, samlar D-vitamin från solen och inte minst den mentala biten där stressnivåerna sjunker och humöret förbättras i naturen.

Även träning, ökad blodcirkulation och svett är nyttigt för kroppen, då det hjälper huden att rensas på gifter och orenheter.

Anpassa din hudvård:

Vad innehåller din hudvård?

Se över vad du använder för produkter idag. Har du koll på ingredienserna? Undvik konventionella produkter som innehåller konserveringsmedel eller främjar ett felaktigt pH-värde. Att använda för starka rengöringsmetoder gör att hudens naturliga oljor tvättas bort.

Ekologiska, naturliga och mikrobiomvänligaprodukter är vad din hud kommer få bästa boosten av! Med probiotiska stammar i din hudvård kan huden få hjälp att konkurrera ut patogena, skadliga, mikrober. Snäll hudvård hjälper också huden att bevara ett normalt pH-värde och minskar känslighet och inflammation. Resultatet blir en frisk & stark hud och minskade ålderstecken.

Detoxa din kropp & hud:

Rensa kroppen på gifter och orenheter

En av hudens viktiga uppgifter är att rensa kroppen på orenheter och gifter. Om du använder konventionella produkter idag har du förmodligen rester av dess innehåll lagrat i huden, när du byter till ekologiska, probiotiska produkter hjälper de nya produkterna dig att rensa onödigt innehåll. Utrensningen kan pågå i några dagar, upp till någon vecka.

När rensningen startar kan du uppleva; extra känslighet i huden, överskott av talgproduktion, torrhet eller små utslag på huden. Detta betyder att din kropp jobbar med att rensa ut, stärka och reparera! En detox kan vara jobbig för stunden – men väl värt det på andra sidan, när du kan njuta av en stark och frisk hud.

Vill du vara extra försiktig går det bra att börja med rengöring, toner och ansiktskräm. När din hud har vant sig vid sina nya, nyttiga hudvårdsprodukter kan du efter 5 dagar addera protect oil och därefter kan du vänta ytterligare några dagar innan du adderar ditt boostande serum.

Din hud påverkas av allt i och omkring dig, din hälsa är holistisk och du behöver vara snäll mot Dig själv på alla sätt du kan!

Om du har frågor om hur du når Din bästa hudhälsa är du välkommen att kontakta oss på hudterapeuten@gronskonhet.amvwpdev.se för personlig guidning.