2 mars 2021

M Picaut effektiv skönhet med omtanke

M Picaut är det exklusiva hudvårdsmärket för dig som önskar ett naturligt alternativ men som inte vill kompromissa med effektiviteten eller känslan. De naturliga ingredienserna har en dokumenterad synbar anti-age effekt. Idag finns produkter för både ansikte och kropp som ger dig den där lyxiga stunden i vardagen. Idén bakom M Picaut M Picaut grundades […]

M Picaut effektiv skönhet med omtanke

M Picaut är det exklusiva hudvårdsmärket för dig som önskar ett naturligt alternativ men som inte vill kompromissa med effektiviteten eller känslan. De naturliga ingredienserna har en dokumenterad synbar anti-age effekt. Idag finns produkter för både ansikte och kropp som ger dig den där lyxiga stunden i vardagen.

Idén bakom M Picaut

M Picaut grundades av den svenska modellen Mette Picaut som sökte efter naturnära, ekologiska och resultatinriktade produkter som dessutom även tillfredsställer sinnet. Det var under hennes tid som modell som intresset för hudvård föddes.

”Alla var som besatta i jakten på den perfekta hyn”

Mette Picaut

Men det var först när Mette var 40 år och bollade både mammaledighet och studier till sjuksköterska som idén till ett eget hudvårsmärke föddes. Efter att ha lånat böcker om aromaterapi av en god vän öppnade sig en ny värld för Mette och hon började blanda sina egna ekologiska oljor – resten är magi på burk och tusentals nöjda kunder världen över.

Ekologiskt och svenskt

Det är vid stränderna och klipporna på vackra Särö som Mette hämtar sin inspiration. Varumärket arbetar endast med naturliga råvaror av högsta kvalitet. Tankar som alltid finns bakom valen av ingredienserna är effektivitet, sinnlighet och naturnära. Varje produkt är ett spännande möte mellan det renaste naturen kan erbjuda och det mest effektiva forskningen kan presentera. Samtliga produkter tillverkas i Sverige och M Picaut använder endast förpackningar av återvinningsbart material.

”Jag tror på Less is More när det kommer till hudvårdsprodukter. Naturen erbjuder det mesta vi behöver”

Mette Picaut

Samtliga av produkterna är helt fria från mineraloljor, parabener, silikoner, sulfater, onödiga artificiella utfyllnader och färgämnen. De flesta av produkterna är också 100% veganska.

M Picaut prisvinnande produkter

Prisvinnande storsäljare

Sedan den stora lanseringen 2010 har M Picauts produkter vunnit fler priser och fått fina utmärkelser.

Senast 2019 vann deras Amazing Effortless Body Peel Mask, Årets Kroppsvård Daisy – Beauty Awards 2019.

Amazing Effortless Body Peel Mask är en unik produkt med kombination av både en förnyande kroppsskrubb och en mjukgörande kroppsmask. Ett perfekt inslag för dig som önskar en mjuk och glänsande hud utan att vilja spendera allt för många minuter i badrummet.

År 2018 vann deras Hydra Lagoon Overnight Mask, Årets Bästa Svenska Produkt – Swedish Beauty Awards.

Hydra Lagoon Overnight Mask är en ekologisk ansiktsmask speciellt anpassade för att förnya och mjukgöra din hud under natten. Ansiktsmasken som återfuktar huden på djupet bidrar även till stimulera nybildningen av hudens celler vilket ge en utslätande effekt och ny fantastisk lyster.

Önskar du läsa mer om de fantastiska produkterna från svenska M Picaut? Här hittar du hela M Picauts ekologiska sortiment.