8 september 2021

Tvätta inte huden för mycket – tvätta rätt!

Måste jag rengöra ansiktet morgon och kväll? Behöver jag använda serum? Vad gör egentligen ansiktsvatten? Med bra produkter och rätt steg kommer din hy tacka dig. Här nedan listar vi de vanligaste stegen i en daglig hudvårdsrutin, och vad du behöver prioritera och vad kan du hoppa över? Hudvårdsrutin med Esse skincare Vegansk probiotisk hudvård […]

Tvätta inte huden för mycket – tvätta rätt!

Måste jag rengöra ansiktet morgon och kväll? Behöver jag använda serum? Vad gör egentligen ansiktsvatten? Med bra produkter och rätt steg kommer din hy tacka dig. Här nedan listar vi de vanligaste stegen i en daglig hudvårdsrutin, och vad du behöver prioritera och vad kan du hoppa över?

Hudvårdsrutin med Esse skincare

Vegansk probiotisk hudvård som tar din hy till nya höjder! Bakom varje Esse-produkt finns senaste forskningen inom probiotika och prebiotika för att ta fram högteknologisk naturlig hudvårdsserie som ger utmärkta anti-aging resultat, för alla hudtyper. Har du testat produkterna från esse skincare än? Här berättar vi mer om varje steg i en bra hudvårdsrutin och tipsar om passande Esse-produkter i varje steg.

1: Rengöring

sensitive-cleanser_Esse-skincare

Visst hör man ofta att rengöringen bör göras morgon och kväll? Men om du fokuserar på rengöringen till kvällen så måste du inte tvätta på morgonen. Tvätta gärna två gånger på kvällen för att verkligen få bort smink och smuts från luften. Sedan skippar du den där invanda vatten-tvätten på morgonen, det torkar ut huden. Vanligt vatten vill vi dricka för att återfukta inifrån, och ansiktet boostar du bäst med ditt ansiktsvatten istället!

2: Ansiktsvatten

toner-plus_Esse-skincare

Är det något vi verkligen vill tipsa om så är det att unna din hud ett bra ansiktsvatten! En bra toner/ansiktsvatten balanserar och återfuktar huden, stramar upp och förbereder för kommande produkter (så att de kan verka djupare). Spraya Toner Plus 3-4 ggr, och fyll gärna på under dagen för att behålla fukten i huden – funkar även över makeup.

Ansiktsvatten från Esse skincare

Product image
100ml
Esse Skincare
Toner Plus
kr
599 kr
Product image
100ml
Esse Skincare
Sensitive Toner
kr
499 kr
Product image
100ml
Esse Skincare
Toner
kr
349 kr

3: Serum

resurrect-serum_Esse-skincare

Resurrect Serum förbättrar din fuktnivå i 24 h och minskar ålderstecken. Ett serum är oftast tunnare i konsistensen och går djupast in i huden och jobbar mer. Många serum kan appliceras nära ögat, och motverka de klassiska ”kråksparkarna”, rådgör gärna med en hudterapeut. Detta serum kan även användas av dig med känslig hud.

4: Olja

protect-oil_Esse-skincare

När vi går mot kallare årstider är det extra bra att lägga en droppe olja ovanpå ditt serum. Oljan hjälper till att kapsla in fukten vilken vi ju absolut vill behålla! Effekten av oljan gör din hud mjuk, lugn och skyddar mot yttre påfrestningar. Som en trevlig bonus får din hud också extra glow. Vi gillar verkligen denna Protect Oil från Esse skincare och lägger till den i vår hudvårdsrutin under kalla årstider.

Ansiktsolja från Esse skincare

Product image
15ml
Esse Skincare
Protect Oil
kr
729 kr
Product image
15ml
Esse Skincare
Repair Oil
kr
539 kr

5: Ansiktskräm

ansiktskräm_Esse-skincare

En skön ansiktskräm skyddar och mjukgör det yttersta lagret i huden. Se till att välja en ansiktskräm som passar bäst för just Din hudtyp. Men vet du, om du känner dig nöjd efter ansiktsoljan, så går det faktiskt att hoppa över ansiktskrämen ibland.

6: Ögonkräm – Fantastiska resultat!

eye-contour-cream_Esse-skincare

Kring ögonen har vi den tunnaste huden och behöver därför vara extra varsamma. Det är viktigt att välja en kräm speciellt anpassad för detta område. Med rätt produkt får huden bättre skydd och vi når bäst resultat. Denna Eye Contour Cream är helt magisk!

Ögonkräm från Esse skincare

Product image
15ml
Esse Skincare
Eye Contour Cream
kr
1399 kr
Product image
15ml
Esse Skincare
Sensitive Eye Cream
kr
729 kr
Product image
15ml
Esse Skincare
Eye & Lip Cream
kr
469 kr

7: Bonus för din hudvårdsrutin: Peeling & Mask

peeling_Cocoa Exfoliator_Esse-skincare

Någon gång i veckan, eller vid behov, bör du också unna dig en härlig peeling & mask. Peelingen tar bort döda hudceller, ökar blodcirkulationen och hjälper huden att bilda nya celler. En skön ansiktsmask drar ut gifter och ger lyster & fyllighet till din hud. Med ansiktsmask & peeling ger du din hudvårdsrutin en extra skjuts.