12 april 2020

Gyllenbrun hud på nolltid med ekologisk Brun-utan-sol

Att få till en riktigt snygg ”fejkbränna” med ekologisk BUS, brun-utan-sol, är inte alltid det enklaste. För att du ska lyckas krävs det ett förarbete som många slarvar med vilket lätt kan bidra till att du blir fläckig eller randig och dessutom sitter färgen inte lika bra om du skippat dessa grundläggande steg. Så, hur […]

Gyllenbrun hud på nolltid med ekologisk Brun-utan-sol

Att få till en riktigt snygg ”fejkbränna” med ekologisk BUS, brun-utan-sol, är inte alltid det enklaste. För att du ska lyckas krävs det ett förarbete som många slarvar med vilket lätt kan bidra till att du blir fläckig eller randig och dessutom sitter färgen inte lika bra om du skippat dessa grundläggande steg. Så, hur får du då en brun färg som blir jämn och håller längre? Följ vår brun-utan-sol-guide nedan och vi vågar nästan garantera ett perfekt resultat.

7 tips – Så lyckas du med din ekologiska BUS

  1. Börja med att duscha och ta en rejäl omgång med en bra peelingkräm för att få bort alla döda hudceller. Detta gör att den nya färgen blir jämnare eftersom att underlaget är jämnt samt att du får bort rester från din gamla BUS-bränna om du har en sådan. Tänk på att du eventuellt behöver peela huden 24-48 timmar innan appliceringen av din BUS-produkt, detta varierar från produkt till produkt och går att läsa sig till på instruktionerna.
  2. Torka dig sedan noga med en frottéhandduk och vänta en stund så att huden verkligen hinner torka upp. Om du upplever att du är torr så smörj gärna in dig i en återfuktande bodylotion innan du jobbar vidare. Vädra också ut eventuell fuktig luft ur badrummet om det är där du ska göra insmörjningen.
  3. Stå på en stor handduk eller ett lakan så att du inte färgar kaklet eller något annat i badrummet. Det här är särskilt viktigt om du kör med brun-utan-sol i sprayform.
  4. Börja sedan med att smörja in din ekologiska brun-utan-solprodukt från fötterna och uppåt. Låren, stussen, magen, ryggen, bysten, och armarna. Var noggrann och gör det i svepande rörelser så att du fördelar produkten jämnt över hela huden. Snåla inte! Ett tips för ännu jämnare resultat är ett använda en BUS-applikator istället för händerna.
  5. Kom ihåg att brun-utan-solprodukter blir mörkare på tjock hud eftersom de partierna drar till sig mer färg. Sidan på fötterna, armbågar och knogarna kan vara sådana ställen som drar till sig mer färg så var extra noga och smörj dig eventuellt med ett lite tunnare lager färg just här. Du kan också smörja in områdena med hudkräm innan din brun-utan-sol, så kan mindre produkt tränga igenom.
  6. Din nya bränna behöver sen en stund på sig att växa fram (tiden varierar) så försök ta det lite lugnt tills dess och dra inte på dig några tajta kläder direkt efter. Undvik också att bli varm eftersom din bränna kan dropp-torka när du svettas.
  7. Om du vill framhäva dina nya, bruna ben så testa att smörja in huden med en lystergivande kroppsolja som pricken över i-et.