18 februari 2020

Därför bör du välja PH-balanserad hudvård

Upplever du problem med din hy, men inte riktigt kan sätta fingret på vad det beror på? Problem som akne, rynkor, eksem, torr och svampig hud kan tyda på att din hud är i obalans, det vill säga att den naturliga pH-balansen på din hy har rubbats. Hudens pH-värde En frisk hud har generellt ett […]

Därför bör du välja PH-balanserad hudvård

Upplever du problem med din hy, men inte riktigt kan sätta fingret på vad det beror på? Problem som akne, rynkor, eksem, torr och svampig hud kan tyda på att din hud är i obalans, det vill säga att den naturliga pH-balansen på din hy har rubbats.

Hudens pH-värde

En frisk hud har generellt ett pH-värde på mellan 4,5 – 5, alltså något surt. För att din hy ska må så bra som möjlig är det viktigt att inte rubba detta värde. Tyvärr är det relativt enkelt att råka höja pH-värdet åt det mer basiska hållet när du rengör huden eftersom vanligt kranvatten har vad man kallar för ett neutralt pH-värde på cirka 7,0. Dessutom har många ansiktsrengöringar ett liknande pH-värde och det beror på att ett mer basiskt pH har lättare för att rengöra huden från smuts och oljebaserat smink. 

Hjälp till att balansera din hud

För att kunna bibehålla en god miljö på din hy är det viktigt att alltid sträva efter att hjälpa huden att ligga på pH runt 4 – 5. Eftersom bakterier, virus och andra mikroorganismer inte trivs i sura miljöer kan du på så sätt hålla dessa borta och motverka de problem som nämns ovan. Många ansiktsvatten har som huvuduppgift att balansera din hud efter rengöring till rätt pH-värde, men ibland är inte detta tillräckligt. För bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du använder dig av hudvård som arbetar för att balansera din hud i samtliga steg. 

Esse Probiotic Skincare

Esse Probiotic Skincare är ett av de hudvårdsmärken som hjälper till att balansera huden i samtliga dagliga steg. Denna egenskap gör Esse till en bra hudvårdsserie oavsett om du har aknebenägen, torr eller mogen hud.