Problemhy / Akne

Finnar och akne är ett vanligt hudproblem som oftast förekommer i ansiktet, på rygg och bröst på grund av en hög talgproduktion i dessa områden. I talget sprider sig  aknebakterien P.Acnes och en inflammation uppstår. Akne och finnar är vanligast under puberteten men även vuxna kan få problem vilket då ofta beror på en hormonell obalans i kroppen.

Tänk på att det finns olika grader av akne varav de mer problematiska varianterna bör behandlas i samförstånd med läkare.

Vad behöver en aknebenägen hud?

En aknebenägen hud behöver effektiva hudvårdsprodukter som inte torkar ut den. Uttorkande produkter kan nämligen göra så att dina talgkörtlar producerar ännu mera talg vilket kan resultera i att huden blir ännu oljigare, får fler tilltäpptheter och/eller finnar/akne. För att balansera huden rekommenderar vi att man satsar på milt exfolierande- och antiinflammatoriska hudvårdsprodukter. Se även till att du har en lätt ansiktskräm som håller huden återfuktad och undvik att klämma dina finnar då detta kan sprida bakterierna och bilda nya finnar.

Hudvård för acne