5 januari 2021

Ekologiska ögonkrämer som ger resultat

En bra ekologisk ögonkräm är guld värd och kan råda bot på oönskade problem som mörka ringar, svullnader och rynkor. Huden runt ögonen är både tunnare och mer känslig än resterande delar av ditt ansikte, därför behövs en speciell kräm som på ett skonsamt sätt kan ge näring och vårda även den mest känsliga huden. […]

Ekologiska ögonkrämer som ger resultat

En bra ekologisk ögonkräm är guld värd och kan råda bot på oönskade problem som mörka ringar, svullnader och rynkor. Huden runt ögonen är både tunnare och mer känslig än resterande delar av ditt ansikte, därför behövs en speciell kräm som på ett skonsamt sätt kan ge näring och vårda även den mest känsliga huden. Med rätt ögonkräm trollar du bort trötthetstecken, fina linjer och svullnader som annars lätt uppstår.

Ögonkrämen ska med fördel användas både dag och natt. Applicera din ögonkräm gör du genom att följa överkanten av kindbenet. Gå inifrån och ut, tänk på att ögonkrämen kryper något uppåt så därför ska krämen inte appliceras närmast ögat. Det är viktigt att du använder din ögonkräm med försiktighet för att minimera uppkomsten av nya rynkor.

Har du problem kring ögonen som du vill trolla bort? Vi har listat de ekologiska produkterna som hjälper dig minska rynkor, mörka ringar och svullnader.

Ekologisk ögonkräm som minskar rynkor

Som nämnt ovan är huden runt ögonen extra känslig. Här tappar huden fort sin egen fukt vilket bidrar till både tunnare och känsligare hud. Därför är det inte ovanligt med synliga rynkor och fina linjer även i tidig ålder. Genom att addera bland annat fukt kan du minska synliga ålderstecken.

Eye Contour Cream

Product image
15ml
Esse Skincare
Eye Contour Cream
kr
1399 kr

Ekologisk ögonkräm från Esse Probiotic Skincare som arbetar med probiotika för att minska rynkor, fina linjer och kråksparkar runt ögonen. Ingrediensen Omega 3 ger fukt och näring till den tunna huden runt ögonen medan den kraftfulla antioxidanten vitamin E arbetar för att stimulera hudens cellförnyelse.

Eye Cream More

Product image
15ml
Maria Åkerberg
Eye Cream More
kr
599 kr

En komplett ögonkräm från Maria Åkerberg som ger en upplyftande och uppstramande känsla. Denna unika ögonkräm innehåller extrakt av persiskt silkesträd som ger en fin anti-age effekt. Eye Cream More innehåller även A-vitamin (även kallat retinol) som har förnyande egenskaper på hudcellerna. Om du upplever att du har ett hängande ögonlock, så kan denna ögonkräm ge ett lyft efter bara några veckor.

Marina Flower Peptide Eye Cream

Product image
30ml

Marine Flower Peptide Eye Cream
kr
1195 kr

En kollagenboostande ögonkräm från Eminence Organics Skin Care med anti-age effekt som minskar rynkor och fina linjer. Med åren sker en naturlig minskning av kollagen i huden, det vill säga hudens egen byggsten. Denna ekologiska ögonkräm arbetar för att reducera minskningen av kollagenet vilket i sin tur bidrar till ett mer ungdomligt utseende, ökad spänst och minskade rynkor.

Ekologiska produkterna som minskar svullnad

Upplever du svullnader (påsar) under ögonen? Då är det någon av dessa ekologiska ögonkrämer du ska satsa på. Svullnader under ögon kan bero på flera faktorer såsom sömnbrist, stress och allergier. Så förutom att addera en bra ögonkräm kan det vara hälsosamt att se över sina levnadsvanor.

Cucumber Eye Gel

Product image
30ml

Cucumber Eye Gel
kr
795 kr

Ekologisk ögongel från Eminence Organics Skin Care som ger en svalkande känsla samt dämpar svullnad och trötta ögon. Förutom gurka innehåller denna ögonkräm även björnbär som tillsammans med gurkan ger en lättad känsla till trötta ögon. Med sin tunna konsistens går den snabbt in i huden.

Hibisicus Ultra Lift Eye Cream

Product image
15ml

Hibiscus Ultra Lift Eye Cream
kr
1095 kr

Ekologisk ögonkräm från Eminence Organics Skin Care som på ynka 2-5 minuter reducerar svullnad under ögonen. Även mörka ringar minskas vilket lämnar dig med en uppiggad blick. Hibisicus Ultra Lift Eye Cream är perfekt för dig som vill se snabba resultat.

Hydrating Water

Product image
100ml
M Picaut
Hydrating Water
kr
369 kr

Detta ekologiska ansiktsvatten från M Picaut med bas av aloe vera innehåller otroliga mängder fukt som svalkar och återfuktar huden i ansiktet, även den tunna huden runt ögonen.

För att minska svullnad, spraya ansiktsvattnet direkt på två bomullspads som du sedan lägger på ögonlocken. Låt verka 5-10 minuter. Lyft sedan av, huden kommer kännas återfuktad och
tajtare. Denna procedur kan med fördel göras 2-3 gånger i veckan.

Ekologisk ögonkräm som minskar mörka ringar

Även mörka ringar under ögonen beror på att huden här är extra tunn vilket medför att blodkärlen blir mer synliga och huden upplevs mörkare. För att få bukt på mörka ringar ska du satsa på ögonvård som ljusar upp huden.

Wild Plum Eye Cream

Product image
30ml

Wild Plum Eye Cream
kr
895 kr

Ekologisk ögonkräm från Eminence Organics Skin Care som effektivt minskar mörka ringar och andra oönskade tecken på trötthet. De naturliga ingredienserna plommon och hästkastanj har en uppljusande effekt vilket minimerar mörka ringar samt ger en jämnare hudton.

Precious Eye Cream

Product image
15ml
M Picaut
Precious Eye Cream
kr
599 kr

Denna multiverkande ögonkräm från M Picaut innehåller ingrediensen havtorn som i sin tur är rik på C-vitamin. Den naturliga vitaminen har en uppljusande effekt vilket minskar mörka ringa och ger dig en jämnare hudton. Dessutom lämnas huden mjuk och återfuktad.

Eye Cream More + Serum C

Product image
15ml
Maria Åkerberg
Eye Cream More
kr
599 kr
Product image
30ml
Maria Åkerberg
Serum C
kr
299 kr

Önskar du arbeta ännu mer resultatinriktat? Testa då denna superduo från Maria Åkerberg bestående av Eye Cream More och Serum C. Den ultimata kombinationen för dig som vill arbeta på både mörka partier och rynkor. Serum C appliceras på natten under ögonkrämen och kan med fördel även användas till hela ansiktet.

Önskar du mer inspiration och tips? Här hittar du fler artiklar från våra hudterapeuter.