17 september 2020

Vacker hud med Ros

Med sin vackra form och underbara doft är rosen för många idag en favoritblomma. Men förutom att vara en vacker blomma har rosen läkande och antiseptiska egenskaper vilket har gjort den till en naturlig ingrediens i medicin, matlagning och skönhet. Varför är rosor bra för huden? Rosen har många positiva egenskaper på vår hud, förutom […]

Vacker hud med Ros

Med sin vackra form och underbara doft är rosen för många idag en favoritblomma. Men förutom att vara en vacker blomma har rosen läkande och antiseptiska egenskaper vilket har gjort den till en naturlig ingrediens i medicin, matlagning och skönhet.

Varför är rosor bra för huden?

Rosen har många positiva egenskaper på vår hud, förutom det som nämnts ovan har rosen även lugnande, renande och antibakteriella egenskaper. Dessutom verkar rosen sammandragande och pH-balanserande vilket gör den till en självklar ingrediens i ekologiska ansiktsvatten.

vacker-hud-med-ros

Vem bör använda rosor och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Rosen innehåller bland annat vitaminer och antioxidanter så som C-vitamin som på ett effektivt sätt hjälper huden att skydda sig mot föroreningar som finns i luften, så kallade fria radikaler. Dessutom har C-vitamin en uppljusande effekt vilket hjälper till att ge en jämn hudton och minska pigmentfläckar.

Förutom sitt rika innehåll på vitaminer innehåller rosen även de viktiga fettsyrorna Omega 3 och Omega 6. Båda dessa fettsyror hjälper till att bevara fukten i huden samt ge en uppstramande effekt. Tack vare dessa egenskaper lämpar sig ros främst till en torr, åldrande eller känslig hud.

Hur kan jag få i mig rosor via kosten?

Den höga halten av vitaminer, mineraler och antioxidanter är inte bara bra för vår hud utan har även positiva egenskaper på vår hälsa. Vill på ett lätt sätt ta del av rosornas positiva egenskaper så är de perfekta att dekorera sallader och tårtor med. Eller varför inte testa denna Rosenbladspesto.

Ekologiska produkter som innehåller ros