23 maj 2020

Vacker hud med Rapsolja

Rapsolja även kallad nordens olivolja är en naturlig olja som utvinns från våra gula rapsfält runt om i Sverige. Den kallpressade oljan består till stor del av enkelomättade och fleromättade fettsyror vilket gör den populär till både matlagning och hudvård. Med kallpressad olja menas att oljan framställs genom att rapsfröet mals och oljan pressas sedan […]

Vacker hud med Rapsolja

Rapsolja även kallad nordens olivolja är en naturlig olja som utvinns från våra gula rapsfält runt om i Sverige. Den kallpressade oljan består till stor del av enkelomättade och fleromättade fettsyror vilket gör den populär till både matlagning och hudvård. Med kallpressad olja menas att oljan framställs genom att rapsfröet mals och oljan pressas sedan ut mekaniskt under låga temperaturer. Denna process gör att oljan behåller sina näringsämnen och viktiga vitaminer. Därav är den ekologiska och kallpressade oljan perfekt att använda i hudvård.

Varför är rapsolja bra för huden?

Den svenska rapsoljan har en rad positiva egenskaper på vår hud, bland annat verkar den närande formulan både uppmjukande och vårdande på en torr och känslig hud.

De essentiella fettsyrorna: Omega 3, 6 och 9 arbetar tillsammans för att både återfukta och skydda din hud mot yttre påfrestningar. Tillsammans med E-vitamin som har antiinflammatoriska egenskaper är oljan bra för att läka sprucken hud på händer och fötter samt lindra hudåkomman eksem.

Vem bör använda rapsolja och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Tack vare de vårdande och skyddande egenskaperna brukar rapsoljan rekommenderas till dig med torr, narig och känslig hud samt till dig som har besvär av eksem. Rapsoljan brukar jämföras med naturens egna kortison då den precis som läkemedlet innehåller fytosteroler vilket är det aktiva ämnet som läker eksem. Rapsoljans vårdande egenskaper gör den även perfekt att använda på barns ömtåliga hud.

Hur kan jag få i mig rapsolja via kosten?

För att kunna ta del av rapsoljans alla positiva egenskaper är det även bra att i måttlig mängd kunna använda den i matlagning. En favorit är att ringla över en härlig sallad och råkost, spana gärna in detta mumsiga recept!

I vilka ekologiska produkter hittar jag rapsolja?

Rapsolja är vanligt förekommande i våra ekologiska produkter och nedan hittar du exempel på produkter där denna olja finns i ingredienslistan.