21 augusti 2020

Vacker hud med Olivolja

I över 2000 år tros Olivoljan ha använts i hudvård och detta tack vare dess återfuktande, närande och skyddande egenskaper. I dag är kallpressad olivolja, Extra Virgin, en vanligt förekommande ingrediens i naturlig och ekologisk hudvård. Varför är olivolja bra för huden? Med kallpressad olivolja menas att oljan inte värmts upp till över 27 grader […]

Vacker hud med Olivolja

I över 2000 år tros Olivoljan ha använts i hudvård och detta tack vare dess återfuktande, närande och skyddande egenskaper. I dag är kallpressad olivolja, Extra Virgin, en vanligt förekommande ingrediens i naturlig och ekologisk hudvård.

Varför är olivolja bra för huden?

Med kallpressad olivolja menas att oljan inte värmts upp till över 27 grader vilket gör att den kan behålla alla sina positiva egenskaper som kan göra underverk på vår hud. Några av huvudämnena i olivolja är den essentiella fettsyran Omega 9 och Vitamin E tillsammans ger de fuktighetsbevarande egenskap. Dessutom är olivoljan perfekt för att rengöra ansiktet då den effektivt löser både smuts och fett som samlats på huden.

vacker-hud-med-olivolja-grön-skönhet

Vem bör använda olivolja och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Då olivolja arbetar för att kapsla in och bevara fukten på din hud är den perfekt till dig med torr och mogen hud. Oljan hjälper även till att minska de negativa effekterna som kan uppstå från fria radikaler och på så sätt minska rynkor och fina linjer.

Hur kan jag få i mig olivolja via kosten?

Det är inte bara vår hud som mår bra av olivolja, även vår allmänna hälsa kan dra många fördelar av att konsumera kallpressad olivolja. Bland annat har studier visat att en bra olivolja kan hjälpa dig hålla kolesterolvärdet i schack. Önskar du att på ett nyttigt sätt kunna äta mer Olivolja Extra Virgin? Testa då denna härliga Vinägrett.

Vilka ekologiska produkter innehåller olivolja?