30 oktober 2020

Vacker hud med Neroli

Den ”inom naturlig hudvård” kända Neroli kan användas både som en eterisk olja och som ett pH-balanserande ansiktsvatten. Både olja och vatten framställs från apelsinblomman, även kallad pomeransblomman. Framställningsprocessen är något komplicerad då det krävs att blomman plockas i precis rätt tid, det vill säga när den är på väg att öppna sig under en […]

Vacker hud med Neroli

Den ”inom naturlig hudvård” kända Neroli kan användas både som en eterisk olja och som ett pH-balanserande ansiktsvatten. Både olja och vatten framställs från apelsinblomman, även kallad pomeransblomman.

Framställningsprocessen är något komplicerad då det krävs att blomman plockas i precis rätt tid, det vill säga när den är på väg att öppna sig under en solig och varm dag för att sedan direkt pressas. Processen är självklart värt det då apelsinblomman ger en lyxig och något söt doft som har en lugnande effekt på själ, sinne och hud.

Varför är neroli bra för huden?

Tack vare sina hudvårdande egenskaper kan Neroli med fördel användas av alla hudtyper även den känsliga. Både oljan och vattnet har lugnande och balanserade egenskaper på huden som dessutom kan minska både rodnad och irritation.

ekologisk-hudvård-med-neroli

Vem bör använda neroli och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Neroli rekommenderas främst till dig med känslig och reaktiv hud då den både lugnar och balanserar. Samt till dig med mogen hud som önskar att minska synliga ålderstecken. Med sina förnyande och cellstimulerande egenskaper som ökar hudens spänst hjälper neroli till att minska fina linjer och rynkor.

Ekologiska produkter som innehåller neroli