3 oktober 2020

Vacker hud med Morot

Morot, den orangefärgade grönsaken som är lika god att äta rå som kokt. Antagligen har du någon gång hört det gamla talesättet ”ät morot så får du bättre syn” så är inte riktigt fallet, men visst är det så att bristen på A-vitamin bidra till försämrad syn och genom att äta en morot som innehåller […]

Vacker hud med Morot

Morot, den orangefärgade grönsaken som är lika god att äta rå som kokt. Antagligen har du någon gång hört det gamla talesättet ”ät morot så får du bättre syn” så är inte riktigt fallet, men visst är det så att bristen på A-vitamin bidra till försämrad syn och genom att äta en morot som innehåller 200% av rekommenderat dagsintag av A-vitamin så kan synen återställas.

Varför är morot bra för huden?

Både morotsextrakt och morotsolja som är vanligt i ekologisk och naturlig hudvård är rik på betakaroten och vitaminer. Betakaroten används för att förutom att ge en vacker gyllene ton till huden även ge näring. Vitamin A och E är två andra nyckelingredienser i moroten som bidrar till att stimulera hudens cellförnyelse samt mjukgöra och förbättra hudens spänst.

ekologisk hudvård med morot

Vem bör använda morot och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Morot och morotsolja brukar främst rekommenderas till en torr och mogen hud, detta då de kraftiga antioxidanterna i moroten bromsar hudens åldrande genom att förnya hudproduktionen och främja hudens elasticitet.

Morotsextraktet har även antiseptiska och antibakteriella egenskaper vilket gör att den lämpar sig bra till en problemhud. Dessutom verkar morot lugnande och balanserande på hudens egna talg produktion vilket kan lindra en oljig och fet hud.

Hur kan jag få i mig morot via kosten?

Förutom att ge dig en bättre hudhälsa och gyllene ton är morötter även bra att addera i din kost. Genom att konsumera morötter kan du främja matsmältningen och reglera blodsockret. Morötter går lika bra att äta råa som tillagade och vill du testa att göra något extra trevligt till middag eller lunch är dessa Morot- och fetaostbiffar perfekta!

Ekologiska produkter som innehåller morot.