11 september 2020

Vacker hud med Lime

Den gröna limen ger inte bara en uppfriskande effekt till mat och dryck utan har även positiva egenskaper på vår hud. I denna artikel får du veta mer om limens effekt på vår hud, dessutom ger vi dig recept på smarrig grön smoothie! Varför är lime bra för huden? Precis som citron har lime en […]

Vacker hud med Lime

Den gröna limen ger inte bara en uppfriskande effekt till mat och dryck utan har även positiva egenskaper på vår hud. I denna artikel får du veta mer om limens effekt på vår hud, dessutom ger vi dig recept på smarrig grön smoothie!

Varför är lime bra för huden?

Precis som citron har lime en uppfriskande doft och känsla, därav är det vanligt att den används inom naturlig hudvård för att ge en härligt frisk doft som tilltalar både män och kvinnor. Det har länge varit känt att lime har en positiv effekt på vår matsmältning samt att de kan användas för att minska åderförkalkning. Dessutom har man sett att lime kan bidra till att minska akne och läka akneärr.

Vem bör använda lime och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Som nämnt ovan har lime en läkande effekt på akne och tillsammans med sina lugnande och balanserande egenskaper är lime perfekt för en obalanserad hud som tenderar att få finnar. Dessutom är lime rik på den starka antioxidanten C-vitamin som har en uppljusande effekt på huden vilket är fördelaktigt för en hud med pigmenteringar. Lider du av pigmenteringar? Läs då även Pigmenteringar – så skyddar du dig mot oönskade fläckar.

Hur kan jag få i mig lime via kosten?

Lime har även positiva egenskaper på vår hälsa, önskar du att på ett hälsosamt sätt få in mer lime i din kost? Då ska du testa denna uppfriskande smoothie med smak av lime och mynta.

Vilka ekologiska produkter innehåller lime?