8 augusti 2020

Vacker hud med Kakaosmör

Har du någon gång ätit en bit choklad har du också kommit i kontakt med kakaosmör. Kakaosmör är precis som det låter, ett fett som utvinns genom att råa kakaobönor pressas. Främst används detta smör vid tillverkning av choklad för att ge struktur, smak och doft men är även en vanlig ingrediens i naturlig och […]

Vacker hud med Kakaosmör

Har du någon gång ätit en bit choklad har du också kommit i kontakt med kakaosmör. Kakaosmör är precis som det låter, ett fett som utvinns genom att råa kakaobönor pressas. Främst används detta smör vid tillverkning av choklad för att ge struktur, smak och doft men är även en vanlig ingrediens i naturlig och ekologisk hudvård.

Psst! Glöm inte kika längst ner i artikeln där du hittar länk till ett smarrig recept på mörk choklad!

Varför är kakaosmör bra för huden?

Tack vare kakaosmörets feta konsistens är det perfekt att använda för att hjälpa huden att bevara sin fukt, därav är det vanligt att du hittar denna ingrediens i återfuktande krämer till både kropp och ansikte. Dessutom innehåller kakaosmöret antioxidanter och vitamin E som hjälper till att öka hudens spänst och smidighet vilket bidrar till att motverka ålderstecken, bristningar och celluliter.

ekologiskt kakaosmör

Vem bör använda kakaosmör och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Då kakaosmöret har en fetare konsistens rekommenderas den inte att användas av dig med fet hud eftersom detta kan bidra till att porer täpps igen, däremot har kakaosmöret stor positiv effekt på dig med torr och åldrande hud.

Eftersom kakaosmöret lugnar och skyddar huden mot yttre påfrestningar är den perfekt att applicera på torr, narig och sprucken hud för att lindra. Som nämnt ovan bidrar kakaosmöret till att öka hudens spänst och elasticitet och därav är den populär att använda på mogen hud för att minska ålderstecken samt för sig som är gravid för att förebygga bristningar.

Hur kan jag få i mig kakaosmör via kosten?

I rätt mängd och med rätt kakaohalt är det inte farligt att någon gång i veckan avnjuta en ruta choklad! Vill du säkerställa att chokladen du stoppar i munnen innehåller så mycket nyttigheter som möjligt, testa då att göra din egna mörka choklad.

Vilka ekologiska produkter innehåller kakaosmör?