13 november 2020

Vacker hud med Jojobaolja

Den ekologiska och kallpressade Jojobaoljan är en mycket väl etablerad och använd olja inom naturlig och ekologisk hudvård. Den populära oljan har flera användningsområden och till skillnad från många andra ekologiska ansiktsoljor lämpar sig jojobaolja även för en fet och oren hud. Vi kan garantera att du kommer få mycket användning av denna gyllengula olja. […]

Vacker hud med Jojobaolja

Den ekologiska och kallpressade Jojobaoljan är en mycket väl etablerad och använd olja inom naturlig och ekologisk hudvård. Den populära oljan har flera användningsområden och till skillnad från många andra ekologiska ansiktsoljor lämpar sig jojobaolja även för en fet och oren hud.

Vi kan garantera att du kommer få mycket användning av denna gyllengula olja.

Varför är jojobaolja bra för huden?

Jojoba är egentligen ingen olja utan består av flytande vaxämnen och det är därför som den så effektivt kan binda fukten i vår hud. Den kallpressade olja är en riktigt hejare på att mjukgöra och skydda vår hud och kan därför med fördel användas till i princip hela kroppen, vårt ansikte, nagelband och underliv.

Under höst och vinter är jojobaolja ett bra komplement till din dagliga hudvårdsrutin då den minskar risken för torr och fnasig hud. Dessutom löser oljan effektivt upp både smuts och smink vilket gör den till en perfekt sminkborttagning för hela ansiktet.

Här kan du läsa mer om jojobaoljans alla fördelar och användningsområden.

ekologisk hudvård med jojobaolja

Vem bör använda jojobaolja och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Då jojobaoljan är en effektiv fuktbevarare kan den med fördel användas av alla hudtyper från känslig till mogen hud. Till skillnad från många andra naturliga oljor rekommenderas den även för dig med fet och aknebenägen hud. Detta då oljan innehåller en stor del av gadoljesyra, en fettsyra som finns naturligt i hudens fettvävnad. Därav verkar den lugnande och balanserande på hudens egna talgproduktion.

Ekologiska produkter som innehåller jojobaolja