28 augusti 2020

Vacker hud med Havtorn

Havtorn, även kallat Nordens egna superbär är packat med nyttiga vitaminer och fetter som gör detta guldiga bär både hudvårdande och hälsofrämjande. I denna artikel pratar vi om fördelarna med havtorn i både hudvård och kost, dessutom recept på en smarrig grön smoothie. Varför är havtorn bra för huden? Som nämnt ovan klassas havtorn som […]

Vacker hud med Havtorn

Havtorn, även kallat Nordens egna superbär är packat med nyttiga vitaminer och fetter som gör detta guldiga bär både hudvårdande och hälsofrämjande. I denna artikel pratar vi om fördelarna med havtorn i både hudvård och kost, dessutom recept på en smarrig grön smoothie.

Varför är havtorn bra för huden?

Som nämnt ovan klassas havtorn som ett superfoood, detta tack vare dess rika innehåll på vitaminer, antioxidanter och omega fettsyror. Men det som främst skiljer havtorn ifrån andra superbär är dessa höga halt av omega 7, en viktigt fettsyra som arbetar för att reparera, balansera och återfukta huden. Dessutom hjälper den till att återfukta torra och sköra slemhinnor.

ekologisk-hudvård-med-havtorn

Vem bör använda havtorn och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Det gyllene bäret hittar du vanligtvis i hudvård anpassad för den mogna huden detta eftersom havtorn främst är känt för att förnya, skydda och läka huden. Den aktiva ingrediensen Vitamin A arbetar för att stimulera hudens cellförnyelse samtidigt som antioxidanter och den höga halten av omega 7 reparerar och återfuktar huden.

Men det är inte bara den mogna huden som mår bra av hudvård innehållande havtorn. Tack vare havtornens höga halt av Vitamin A som främjar cellförnyelsen så rekommenderas den även till en hud med akne och pigmentering.

Hur kan jag få i mig havtorn via kosten?

Omega 7 produceras naturligt i kroppen men med tiden blir produktionen sämre, för kvinnor sker denna minskning ofta i samband med klimakteriet vilket i sin tur kan leda till torra slemhinnor i mun, ögon och underliv. För att motverka detta samt ge ditt immunförsvar en boost kan det vara bra att tillsätta extra havtorn i din kost. Testa gärna denna läskande Gröna Smoothie med Havtorn!

Vilka ekologiska produkter innehåller havtorn?