4 juli 2020

Vacker hud med Citrongräs

Om du någon gång varit i Thailand eller ätit thailändsk mat har du säkert smakat på den populära växten citrongräs, som är en vanlig krydda i det thailändska köket. Men det är inte bara i mat som du hittar denna växt utan den har även blivit vanlig i ekologisk och naturlig hudvård. Varför är citrongräs […]

Vacker hud med Citrongräs

Om du någon gång varit i Thailand eller ätit thailändsk mat har du säkert smakat på den populära växten citrongräs, som är en vanlig krydda i det thailändska köket. Men det är inte bara i mat som du hittar denna växt utan den har även blivit vanlig i ekologisk och naturlig hudvård.

Varför är citrongräs bra för huden?

När citrongräs används i hudvård är det i form av en eterisk olja och tack vare de antiseptiska och antibakteriella egenskaper har den många fördelar på vår hud. Citrongräs är en vanlig komponent i naturliga deodoranter eftersom oljan är bra på att maskera dålig lukt samtidigt som den istället efterlämnar en frisk doft av citrus. Tack vare att den eteriska oljan är bakteriedödande och svamphämmande är den även perfekt i schampon för att effektivt motverka mjäll.

Vem bör använda citrongräs och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Citrongräs brukar rekommenderas till dig med fet, oren och aknebenägen hud detta eftersom oljan med dess bakteriedödande egenskaper kan användas för att minska porer och lindra inflammationer i din hud. Genom att använda ekologisk hudvård med citrongräs i kan du märka att huden känns både renare och friskare samtidigt som akne och porer minskas.

Hur kan jag få i mig citrongräs via kosten?

Som nämnt ovan är citrongräs en vanlig krydda i thailändsk mat. HÄR hittar du ett mumsigt recept på en thailändsk kycklinggryta med friskt citrongräs.

I vilka ekologiska produkter hittar jag citrongräs?