27 juni 2020

Vacker hud med Blåbär

Det magiska blåa bäret som ger våra annars gröna skogar en härlig blå färgklick under sommarmånaderna är inte bara gudomligt goda att stoppa i munnen utan kan även göra underverk på din hud. Fullproppade med nyttigheter och viktiga vitaminer är blåbäret en populär ingrediens i naturlig hudvård. Varför är blåbär bra för huden? Det lilla […]

Vacker hud med Blåbär

Det magiska blåa bäret som ger våra annars gröna skogar en härlig blå färgklick under sommarmånaderna är inte bara gudomligt goda att stoppa i munnen utan kan även göra underverk på din hud. Fullproppade med nyttigheter och viktiga vitaminer är blåbäret en populär ingrediens i naturlig hudvård.

Varför är blåbär bra för huden?

Det lilla men ack så nyttiga bäret är rik på antioxidanter, vitaminer och mineraler som alla är bra för både din hud och ditt hår. Antioxidanterna i blåbären innehåller en mängd med fantastiska vitaminer, till exempel så hittar du B-, C- och A-vitamin i blåbären som alla har en viktig funktion på din hud.

A-vitamin – är en hudförändrande ingrediens som stimulerar cellförnyelse och har en positiv effekt på hudens kollagenproduktion, även kallad hudens egna föryngringsserum.

B-vitamin – går djupt ner i huden för att reducera förstorade porer och ge en stärkt hudbarriär.

C-vitamin – jämnar ut din hudton och ger en fantastisk lyster. Dessutom hjälper c-vitamin till att skydda din hud mot både fria radikaler och solljus.

Förutom att dessa härliga små bär är fulla av viktiga vitaminer så är blåbären också rik på omega 3 som är nyttiga fetter för både kropp och hud. Omega 3 hjälper bland annat till att minska rynkor samt ge din hud en förbättrad elasticitet. En annan viktig ingrediens som du hittar i blåbäret är den kraftfulla antioxidanten antocyaniner, denna skyddar huden mot skador som annars kan uppstå från fria radikaler.

Vem bör använda blåbär och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Som nämnt ovan har blåbäret många positiva egenskaper och med sina kraftfulla antioxidanter ser vi en trend av att det lilla mirakelbäret tar större och större plats i anti-aging produkter. Genom att stimulera cellproduktionen och förbättra hudens elasticitet kan en mogen hud dra mycket nytta av blåbär och se resultat som minskad rynkor och ny ungdomlig lyster.

Hur kan jag få i mig blåbär via kosten?

För att kunna tillgodose sig blåbärets alla positiva och stärkande egenskaper är det även bra att få i sig det via kosten. Studier visar på att en näve blåbär ger din kropp lika mycket antioxidanter som 5 hela portioner med annan frukt och grönt.

Under sommartider är det perfekt att slänga ner dina nyplockade blåbär en i en härlig smoothie eller toppa morgongröt med. När du inte har tillgång till färska blåbär är denna Blåbär Raw Juice fantastisk för att fortsatt kunna förse kroppen med blåbärets alla nyttigheter.

I vilka ekologiska produkter hittar jag blåbär?