18 juli 2020

Vacker hud med Aprikoskärnolja

Aprikoskärnoljan är en ekologisk och kallpressad olja som utvinns av aprikosens innersta kärna. Den gyllengula oljan har en mild doft som påminner om mandelmassa och är en vanlig ingrediens i ekologisk hud- och hårvård. Varför är aprikoskärnolja bra för huden? Den kallpressade aprikosoljan är bland annat rik på tre viktiga ämnen som alla har positiva […]

Vacker hud med Aprikoskärnolja

Aprikoskärnoljan är en ekologisk och kallpressad olja som utvinns av aprikosens innersta kärna. Den gyllengula oljan har en mild doft som påminner om mandelmassa och är en vanlig ingrediens i ekologisk hud- och hårvård.

Varför är aprikoskärnolja bra för huden?

Den kallpressade aprikosoljan är bland annat rik på tre viktiga ämnen som alla har positiva egenskaper på vår hud. Dessa är Omega 6, Omega 9 samt E-vitamin. De båda fettsyrorna Omega 6 och 9 är två essentiella fettsyror som lätt tränger ner i huden för att mjukgöra och bevara fukt samt stärka hudens naturliga skyddsbarriär.

Vitamin E är en fettlöslig vitamin som vid kontakt med huden gör den mjuk och smidig samtidigt den verkar antiinflammatorisk. Då E-vitamin till största del arbetar för att stärka hudens motståndskraft, förbygga rynkor och skydda huden är den optimal för en torr och mogen hud.

Vem bör använda aprikoskärnolja och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Tack vare aprikoskärnoljans milda formula kan den användas av alla hudtyper men rekommenderas främst till dig med mogen och torr hud. Eftersom oljan arbetar för att mjukgöra din hud vilket i sin tur ger en bättre elasticitet samtidigt som rynkor och fina linjer minskas, därav är oljan idealisk att använd på en mogen hud med ålderstecken.

Dessutom verkar lugnande och återfuktande utan att irritera din hud går den utmärkt att använd på känslig hud som annars ofta är reaktiv.

Hur kan jag få i mig aprikoser via kosten?

Precis som aprikoskärnoljan har många fördelar på din hud så har aprikosen många fördelar på din hälsa. Rik på antioxidanter som effektivt motverkar fria radikaler hjälper den bland annat till att stärka ditt immunförsvar. Önskar du få in mer aprikoser i din kost? Under säsong ät dem gärna som de är, blanda i en härlig fruktsallad eller toppa din morgon yoghurt med. Finns det inte färska att få tag på, testa att göra denna smarriga frukostgröt med torkade aprikoser.

I vilka ekologiska produkter hittar jag aprikoskärnolja?