30 maj 2020

Vacker hud med Aloe Vera

Aloe vera är en grön planta, känd för sina läkande och mjukgörande egenskaper. Redan i gamla Grekland och Egypten användes aloe vera för att läka sår och lindra brännskador. Idag är växten en känd ingrediens inom hudvård, läkemedel och används både utvärtes och invärtes för att ge en bättre hälsa. Varför är Aloe vera bra […]

Vacker hud med Aloe Vera

Aloe vera är en grön planta, känd för sina läkande och mjukgörande egenskaper. Redan i gamla Grekland och Egypten användes aloe vera för att läka sår och lindra brännskador. Idag är växten en känd ingrediens inom hudvård, läkemedel och används både utvärtes och invärtes för att ge en bättre hälsa.

Varför är Aloe vera bra för huden?

Aloe veran är mycket unik i det avseende att den i sina blad samlar vatten, det är sedan den gel som bildas i bladen som används för att läka, mjukgöra och lugna huden. Dessutom är denna gel rik på vitaminer och mineraler som kan hjälpa till att reducera rynkor, rensa ut akne samt lugna en känslig och orolig hud.

Precis som för flera tusen år sedan är aloe veran fortfarande mycket populär att lägga på brännskador, insektsbett och sår, allt detta på grund av dess mycket lugnande, kylande och läkande egenskaper.

Vem bör använda Aloe vera och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Tack vare aloe verans multifunktionella egenskaper kan alla använda denna växt i sin hudvårdsrutin och vardag. För dig med känslig och torr hud går aloe veran på djupet för att återfukta, lugna och balansera. I flera produkter anpassade för känslig hud ligger aloe vera högt upp på ingredienslistan.

Inte allt för sällan kan ålderstecken som rynkor och fina linjer bero på att din hud saknar fukt. Genom att använda hudvård med aloe vera får din hud en riktig fuktboost vilket gör din hud mer elastisk och ålderstecken reduceras.

För dig med problemhud som akne kan aloe vera hjälpa till att lindra. Med sin höga dos av enzymer är den effektiv på att exfoliera och ta bort döda hudceller vilket i sin tur stimulerar hudens cellförnyelse samt lämnar din hud ren och fräsch.

Hur kan jag få i mig Aloe vera via kosten?

Aloe vera har på senare tid även blivit en populär ingrediens i diverse juicer och drycker och vi kan förstå varför. Den höga dosen av antioxidanter och vitaminer har många fördelar, bland annat kan den hjälpa till att stärka ditt immunförsvar. Var noga med att kolla innehållsförteckningen när du köper hem din juice så där inte finns massa onödigt tillsatt socker.

I vilka ekologiska produkter hittar jag Aloe vera?

Aloe vera är vanligt förekommande i våra ekologiska produkter och nedan hittar du exempel på produkter där denna multiväxt finns i ingredienslistan.