1 augusti 2020

Vacker hud med Acai

Acai är det blålila bäret som på senaste åren tagit världen med storm. Mirakelbäret växer på palmer i Sydamerikas regnskog och kallas som ett superfood tack vare dess höga innehåll av viktiga näringsämnen som antioxidanter, vitamin B och E samt de livsviktiga fettsyrorna Omega 3 och 6. Acai boostar både din hud och kropp, därav […]

Vacker hud med Acai

Acai är det blålila bäret som på senaste åren tagit världen med storm. Mirakelbäret växer på palmer i Sydamerikas regnskog och kallas som ett superfood tack vare dess höga innehåll av viktiga näringsämnen som antioxidanter, vitamin B och E samt de livsviktiga fettsyrorna Omega 3 och 6. Acai boostar både din hud och kropp, därav hittar du längst ner i artikeln länk till en smarrig Acai Bowl!

Varför är acai bra för huden?

Som nämnt ovan har Acai ett överskott av antioxidanter och är därmed en fantastisk ingrediens i naturlig och ekologisk hudvård. Runt om i vår luft finns så kallade fria radikaler som vid kontakt med vår hud och kropp bryter ner våra celler vilket i sin tur kan leda till förtidigt åldrande. Antioxidanter behövs för att bekämpa dessa fria radikaler och på så sätt förhindra nedbrytningen av cellerna.

Acaibäret innehåller även polyphenol som med sin förmåga att absorbera Uv-strålar och successivt applicera dessa på huden fungerar som ett naturligt solskydd.

naturlig-acaibowl

Vem bör använda acai och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Tack vare det rika innehållet av antioxidanter som hjälper till att förebygga åldrande hud samt vitamin E som hjälper till att hålla din hud frisk, mjuk och elastisk så rekommenderas acai att främst användas av dig som önskar att förebygga en åldrande hud samt minska redan befintliga ålderstecken. Men med detta sagt så ska vi inte glömma att antioxidanterna hjälper till att stärka våra celler vilket alla hudtyper kan dra nytta av.

Hur kan jag få i mig acai via kosten?

Det är även viktigt att få i sig antioxidanter via kosten för att stärka alla kroppens celler och förutom antioxidanter är acai rik på fiber och kalium som hjälper till att förbättra vår matsmältning och stimulera utsöndringen av slaggprodukter. Är du intresserad av att få in acai i din dagliga kost rekommenderar vi att testa denna härliga Acai Bowl.

Vilka ekologiska produkter innehåller acai?