9 februari 2021

Tipsen för en lyckad skidresa

Ska ni spendera sportlovet i skidbacken? Vi har tipsen för en lyckad skidresa för hela familjen. Vi hjälper dig packa rätt samt ger tipsen på vad som är bra att tänka på när du väl är på plats i backen. Packa inför skidresan Många gånger är det lätt att packa för mycket inför semestern. Under […]

Tipsen för en lyckad skidresa

Ska ni spendera sportlovet i skidbacken? Vi har tipsen för en lyckad skidresa för hela familjen. Vi hjälper dig packa rätt samt ger tipsen på vad som är bra att tänka på när du väl är på plats i backen.

Packa inför skidresan

Många gånger är det lätt att packa för mycket inför semestern. Under en skidresa spenderas ofta tiden i skidbacken eller framför brasan i stugan. Packa därför hellre med extra underställ, vantar, strumpor och mössa istället för middagsklänningen.

När det kommer till hygienprodukter packa endast med det som verkligen behövs. Reseförpackningar är ett smidigt alternativ.

Baby care skyddande balm för en lyckad skidresa

På plats i stugan

Väl på plats i stugan finns det lite att tänka på innan ni ger er ut i backen. Uppåt i landet är temperaturen ofta lägre, för att förhindra torra kinder är det viktigt att skydda huden. Baby Care är det ekologiska och vattenfria balmet som passar hela familjen. Applicera på kinder och läppar för ett extra skydd mot kyla och vind.

Viktigt är även att skydda din och barnens hud mot solen. Innan ni ger er i ut i backen se till att applicera ett lager med solskyddskräm i hela ansiktet. Vid behov kan ni även upprepa appliceringen efter några timmar in på dagen.

Till våra ekologiska och miljövänliga solskydd.

Ta för vana att alltid skriva ner mobilnummer till en förälder på liftkortet eller en lapp. Många skidanläggningar är stora och det är lätt att tappa bort varandra.

På plats i skidbacken

När ni tagit er ut i backen är det viktigast att ha roligt, för såväl barn som vuxna. Men förutom det finns det några små saker att tänka på.

Ha koll på barnens kinder, ser du vita små fläckar kan det vara ett tecken på förfrysning. Det är då dags att gå in och värma sig i restaurangen eller värmestugan. Passa på att njuta av en kopp varm choklad.

Glöm inte hjälm i skidbacken. En skidhjälm kan rädda livet på både stora och små. Njut av er tid i backen och ännu en gång, det viktigaste är att ha kul!