22 september 2020

Ekologisk hudvård för gravida

Väntas det tillökning till familjen? Stort Grattis! Vi vet att det som nybliven mamma finns en hel del funderingar kring vad man kan och inte borde göra. Det kan vara jobbigt att ta reda på allt själv därför har vi i denna artikel samlat våra bästa tips när det gäller graviditet och hudvård. Undvika starka […]

Ekologisk hudvård för gravida

Väntas det tillökning till familjen? Stort Grattis! Vi vet att det som nybliven mamma finns en hel del funderingar kring vad man kan och inte borde göra. Det kan vara jobbigt att ta reda på allt själv därför har vi i denna artikel samlat våra bästa tips när det gäller graviditet och hudvård.

Undvika starka syror

Under graviditeten ändras hormonbalansen i kroppen vilket gör att din hud blir extra känslig mot UV-strålar och andra föroreningar även kallade fria radikaler som finns i luften. För att undvika pigmentförändringar på huden kan det vara bra att under dina månader som väntande mamma ta en paus från aktiv hudvård såsom syror och retinol. Satsa istället på en mild hudvård som arbetar för att återfukta, skydda och balansera din hud.

Notera att detta är en generellt rekommendation och har inget att göra med att hudvården på något sätt kan skada ditt barn. Utan genom att välja en mildare hudvård kan du minska risken för pigmenteringar.

Satsa på oljor som håller huden återfuktad

Under sin graviditet är det många som får bristningar, främst på mage, lår och bröst. Bristningar uppstår när huden är torr och växer för fort. Genom att regelbundet smörja in din hud med en ekologisk kroppsolja, gärna både morgon och kväll hjälper du huden bli mer elastisk och kan på så sätt bättre följa med i växtfaserna vilket förebygger hudbristningar.

Den ekologiska oljan Lovely Mother kan förutom att användas som en mjukgörande kroppsolja även appliceras i underlivet för att rengöra, mjukgöra och förbereda för födsel.

Här kan du läsa mer om oljorna som gör underverk för ditt underliv!

Product image
125ml
Maria Åkerberg
Lovely Mother
kr
199 kr
Product image
30 – 250ml
Maria Åkerberg
Baby Oil fr.
39 kr
39 kr

Använd oparfymerade alternativ

Nyfödda och små barn har en mycket känslig hud vilket innebär att de reagerar starkare på både kemikalier och parfymer. För att undvika att ditt barn utvecklar doftallergier kan det vara bra att satsa på oparfymerat för både dig och din bebis. Byt därför gärna ut både kroppsprodukter och tvättmedel till ett neutralt och doftfritt alternativ.

Product image
250 – 5000ml
Maria Åkerberg
Hair & Body Shampoo Basic fr.
149 kr
149 kr
Product image
60ml
Bruns products
09 Oparfymerad Deodorant
kr
169 kr
Product image
Gröna Gredelina
Flytande Tvättmedel 500ml fr.
159 kr
159 kr