21 juli 2020

Ekologisk hudvård till din ungdom

Tonåren är en tid som de allra flesta upplever som spännande, utmanande och rolig. Det är tiden då vi växer upp och försöker hitta oss själva. Hormonerna flödar fritt vilket många gånger påverkar både vår kropp och vårt humör och det är under dessa år som könshormonet testosteron ökar hos både tjejer och killar vilket […]

Ekologisk hudvård till din ungdom

Tonåren är en tid som de allra flesta upplever som spännande, utmanande och rolig. Det är tiden då vi växer upp och försöker hitta oss själva. Hormonerna flödar fritt vilket många gånger påverkar både vår kropp och vårt humör och det är under dessa år som könshormonet testosteron ökar hos både tjejer och killar vilket kan medföra pormaskar, finnar och oljiga partier på huden. En helt naturlig fas i livet men som många gånger kan orsaka stress och dåligt självförtroende men med rätt ekologisk hudvård kan du hjälpa din ungdom att lindra dessa besvär.

Rengör dagligen

För ungdomar med problemhud är ett av de viktigaste stegen till en frisk hud daglig rengöring av ansiktet, helst morgon och kväll. För ungdomshuden är det extra viktigt att välja rätt rengöring, det vill säga en rengöring som på ett skonsamt sätt tar bort överflödig talg utan att torka ut eller störa hudens naturliga skyddsbarriär. Dessutom är det viktigt att antingen välja en rengöring som direkt återställer hudens pH-värde eller följa upp med ett ansiktsvatten som gör jobbet. Med ett rätt pH-värde på ca 4,5 är risken för bakterier mindre.

3 ansiktsrengöringar som lämpar sig till din tonåring

Product image
30 – 250ml
Maria Åkerberg
Foaming Wash Clearing fr.
49 kr
49 kr
Product image
100ml
Esse Probiotic Skincare
Refining Cleanser
kr
369 kr
Product image
250ml
Èminence Organics Skin Care
Clear Skin Probiotic Cleanser
kr
395 kr

Glöm inte att återfukta

När du har rengjort huden i ansiktet är det viktigt att återfukta! Även om huden känns fet och oljig, när vi inte återfuktar huden efter rengöring så torkas huden istället ut och det bildas en ond cirkel där huden själv måste kompensera för den förlorade fukten genom att producera mer sebum. Detta kan i sin tur förvärrar både pormaskar och akne, se därför till att välja en ansiktskräm som återfuktar utan att täppa till porerna.

3 ansiktskrämer som lämpar sig till din tonåring

Product image
50 – 100ml
Maria Åkerberg
Face Lotion Clearing fr.
199 kr
199 kr
Product image
50ml
Esse Probiotic Skincare
Deep Moisturiser
kr
569 kr
Product image
50ml
M Picaut
Skin Detox Moisturiser
kr
599 kr

Komplettera med peeling och mask

En ung hud har redan en hög cellförnyelse och är egentligen inte i behov av en exfolierande ansiktspeeling men när pormaskar dyker upp kan det vara bra att addera en peeling för att lösa upp tilltäpptheter som finns i huden. Efter en peeling kan du lägga till en balanserande och återfuktande ansiktsmask som kan hjälpa dig att se snabbare resultat.

3 ansiktsmasker som lämpar sig till din tonåring

Product image
30ml
Marina Miracle
Rosehip Peeling Mask
kr
349 kr
Product image
50ml
Esse Probiotic Skincare
Clay Mask
kr
409 kr

Kläm aldrig

Vi vet att det kan vara väldigt frestande att klämma finnarna i ansiktet men faktum är att om detta inte görs på rätt sätt kan det gör mer skada än nytta. Genom att klämma en finne fel kan det orsaka en infektion vilket kan skada huden och göra så att bakterierna sprids ännu längre ner i talgkörtlarna. Det kan i sin tur bidra till att inflammationen tar länge tid att läka samt till permanenta akneärr.

Hudvårdskit från Maria Åkerberg

Känner du dig fortfarande osäker på vilka ekologiska hudvårdsprodukter som passar din ungdom bäst? Då är My First Starter Kit från Maria Åkerberg, anpassat till den unga huden en perfekt början. Hudvårdsserien innehåller en ekologisk rengöring, ansiktsvatten, ansiktskräm samt en peeling och mask. Med andra ord allt som behövs för att en komplett hudvårdsrutin till din ungdom.