13 januari 2021

Bästa tipsen för en mjuk hud

Önskar du dig en mjuk och sammetslen hud? Då kan vi på Grön Skönhet hjälpa dig att spara både tid och pengar, genom att köpa rätt produkter. Genom att använda skonsamma produkter som vårdar och ger näring till din hud så kommer din hud bli både slätare, mjukare och full av lyster.  I denna artikel har […]

Bästa tipsen för en mjuk hud

Önskar du dig en mjuk och sammetslen hud? Då kan vi på Grön Skönhet hjälpa dig att spara både tid och pengar, genom att köpa rätt produkter. Genom att använda skonsamma produkter som vårdar och ger näring till din hud så kommer din hud bli både slätare, mjukare och full av lyster. 

I denna artikel har vi listat tipsen som hjälper dig få en mjuk och len hud.

Peela fram en mjuk hud

skrubba din hud mjuk

Det första och kanske viktigaste steget för att uppnå en mjuk hud är att peela bort gamla och döda hudceller. Dessa hudceller lägger sig som ett lager på din hud vilket ofta kan upplevas som torra partier.

Genom att använda en kroppspeeling eller anpassad skrubbhandske får du enkelt bort torra och irriterande fläckar samtidigt som din hud får ny fantastisk lyster.

15%
Product image

Skrubbhandske
68 kr
80 kr
Product image
30 – 200ml
Maria Åkerberg
Body Scrub fr.
29 kr
29 kr

Återfukta regelbundet

Oavsett hudtyp så mår din hud bra av fukt. Ju mjukare hud desto mer motståndskraft har huden mot yttre påfrestningar, vilket i sin tur minskar synliga ålderstecken som rynkor och fina linjer.

För att uppnå en mjuk hud är regeln att kontinuerligt återfukta huden med en vårdande och mjukgörande bodylotion. Extra viktigt är det att smörja in huden efter dusch och bad eftersom vatten torkar ut vår hud.

Product image
Naturativ
Body Balm 200ml
225 kr
225 kr
Product image
30 – 500ml
Maria Åkerberg
Body Lotion Energy fr.
49 kr
49 kr
Product image
200ml
Esse Skincare
Rich Body Moisturiser
kr
599 kr

Skydda huden

skydda din hud med ett body balm

Lika viktigt som att återfukta huden med en mjukgörande bodylotion är det att skydda huden mot yttre påfrestningar. Årets alla olika årstider har en påverkan på vår hud men genom att skydda huden minskar du vädrets inverkan på huden.

På sommaren är det tillexempel viktigt att skydda din hud med solskydd. Under höst och vinter är istället ett ekologiskt kroppsbalm en bra lösning. Våra kroppsbalm innehåller inget vatten, därav lägger den sig som ett skyddande lager vilket både kapslar in fukt och håller kylan borta. Resultatet blir en mjuk hud med fin elasticitet.

Product image
100ml
Maria Åkerberg
Body Balm Energy
kr
249 kr
Product image
100ml
Maria Åkerberg
Body Balm White Chocolate
kr
249 kr
Product image
30ml
Maria Åkerberg
All Day Balm
kr
139 kr

Duscha i ljummet vatten

duscha i ljummet vatten

Efter en lång dag finns det enligt många inget bättre än att koppla av med en varm dusch. Men faktum är att varmt vatten inte är speciellt bra för vår hud. På huden finns ett naturligt skyddande lipidskikt, ett lager som hjälper din hud behålla fukt. När vi duschar i för varmt vatten finns risken att detta skikt smälter och huden har då lättare för att bli torr. Så försök hålla dig till ljummet vatten när du duschar.

Drick vatten

Det viktiga är inte att ha stenkoll på att du får i dig 8 glas vatten om dagen. Utan bara en liten vänlig påminnelse om att även återfukta kroppen inifrån. Att regelbundet få i sig vatten genom dryck och mat gynnar både din kropp och hud.

Önskar du mer inspiration och tips? Här hittar du fler artiklar från våra hudterapeuter.