JA, jag samtycker till att cookies används och att personuppgifter lagras i enlighet med Grön Skönhets integritetspolicy.
Jag samtycker
Fri frakt Flera betalsätt Lic. hudterapeuter

Hudtyper

Vi finns här för er att svara på era frågor, kontakta gärna våra hudterapeuter för mer frågor om er hud! Viktigt för oss att ni får rätt produkter, nöjda kunder nöjd personal!

Känslig hy

En känslig hy är en tunn reaktiv hud, som reagerar lätt på bland annat värme, kyla, klimatförändringar, starka hudvårdsprodukter och parfymerade ingredienser och sol  mm.  Många föds med känslig hy, medan andra utvecklar känsligheten senare i livet. Detta kan vara på grund av felaktig hudvård, medicinering, stress eller andra utlösande faktorer.

En känslig hy, oavsett om den är medfödd eller utvecklad senare i livet, behöver lite extra omsorg med stärkande och lugnande produkter. Undvik starka alkoholer och parfymer som kan irritera en redan känslig hud.

Har huden synliga och ytliga kärl, blir lätt bli röd och flammig eller är huden tunn och skör  då har ni troligen en känslig hud. Med rätt produkter så kan man stärka upp hudens naturliga skyddsbarriär som har blivit rubbad.  Vårda din hud väl, det är den värd!

Fet / Acne hy

En fet hy kan bero på ärftlighet, hormonellt betingat. Om man använder  sig av fel hudvårdsprodukter så kan det förvärra kraftigt.  Fet hy beror på en  överaktivitet i talgkörtlarna. Detta resulterar i att huden blir  blank, oljig,stora porer, finnar . T-zonen blir ofta ett utsatt område (panna, näsa och haka) Porerna är förstorade och du får lätt pormaskar.

Tilltäpptheter utvecklas under hudytan och gör att huden känns ojämn. Vilket gör att kunden ofta köper uttorkande hudvårdproduker som gör att talgkörtlarna producerar då mer talg och hudytan blir blank. Hydroxisyror i kombination med talgreglerande, bakteriehämmande och antiinflammatoriska ingredienser, visar sig ge bra resultat vid behandling av fet/acnebenägen hud.

En fet hud åldras långsammare och utvecklar mindre linjer än andra hudtyper. En fet/acnebenägen hy behöver effektiva produkter som inte torkar ut.

Blir ni blank i ansiktet under dagen, är makeupen borta på eftermiddagen, får ni lite utslag, djupliggande ömmande finnar eller små varblåsor så rekommenderar vi er att blanda er hudvårdserie med både fukt och djuprengörande produkter.  Peeling och mask 1-2 gånger  i veckan.

Glöm inte att sköta din kropp även inifrån.

Mogen hy

En mogen hud kallas även åldrad hud. Huden förlorar fukt och fasthet och linjer smyger sig fram. Pigmenteringar är också nåt väldigt vanligt som kommer med åldren. Första tecknet är oftast linjer runt ögonen, munnen och halsen. Huden åldras snabbare om den utsätts för bland annat mycket sol, rökning, stress samt olämplig kost. Cellförnyelseprocessen i huden går  långsammare med tiden och huden förlorar spänst, lyster och mjukhet.

En mogen hud kan få tillbaka sin förlorade lyster och minimera linjer, genom att använda rätt hudvårdsprodukter. Använd alltid solskydd när ni vistas i solen på vårkanten, sommar och på semestrar. Välj anti-age produkter för motverka  ålderstecken.

Vår rekommendation för antiage produkter är att starta mellan cirka 30-35 år. Är väldigt individuellt från person till person.

Torr hy

Torr hy upplevs som om den stramar lätt, särskilt efter rengöring. Huden har brist på både fukt och fett och kan också fjälla, då den har otillräcklig talgproduktion. Den torra huden utvecklar sällan akne, men däremot visar den tidiga tecken på fina linjer.

En torr hud har oftast väldigt små porer och behöver extra omvårdnad. Använd gärna kraftigt fuktgivande och näringsrika produkter, gärna passande olja under din crème. Om huden är väldigt torr så dricker den oljan, snåla inte i början när ni använder en olja på uttorkad hud. Ni kommer att märka efter några veckor att ni kan minska på oljan då den ökat sin fukthalt igen.

Om huden stramar efter rengöring, du lätt blir röd eller ni får torrhetslinjer så är det dags att tillföra lite mer fett och omsorg till huden.

Med rätt produkter så kan huden få ett nytt liv. Viktigt när er hud är torr är peeling och mask 1-3 gånger i veckan.

Normal hy

En normal hud har små porer,fin lyster, fin struktur ser hälsosam ut. Normal hud är inte vanlig att ha här i vårt klimat, men dom finns!  Du med normal hy har redan en bra fuktbalans i huden och du behöver bara se till att behålla den. Handla produkter med mycket fukt för att behålla din spänst och lyster som den är.

Bland hy

Blandhy är en vanlig hudtyp kännetecknas av en fet T-zon i pannan, runt näsan och munnen, men normal på kinderna (kanske ibland tom torr). Talgkörtlarna är alltid rikligast i T-zonen. Har ni haft en fet hy i tonåren så övergår det ofta i senare till en blandhy.

Om din hud har en t-zon som är lite fetare så använd en lättare crème där och en fetare crème på kinderna. Likaså gäller när ni lägger er mask för bästa resultat!

Yttorrhet

Alla hudtyper kan bli yttorra. Om huden stramar eller känns väldigt torr eller  att du känner att du köpt den bästa makeupen som finns som ändå inte lägger sig snyggt på huden? Utan huden vill krackelera då är ni yttorr.

Om ni kanske igentligen har en bland eller fet hud så måste ni först arbeta med hudvårdsprodukter för yttorrheten, när ni sedan fått bukt med den så kan ni gå tillbaks till era gamla rutiner. Om dom passar er hud som ni får fram! 

Ett misstag de flesta gör med sina hudvårdsrutiner är om man är glansig i sin hud är att dom använder uttorkande produkter när dom igentligen behöver mängder av fukt.

Serum kan alla använda, torr, fet,oren,glansig och rynkig hud. Det finns serum som passer alla.

Rosacea

Rosacea är en hudsjukdom som oftast debuterar hos personer mellan 30-50 år, oftare  kvinnor än män som uppträder i ansiktet: på näsan, kinderna, hakan och ibland pannan. Utslagen liknar akne, vilket det INTE är.

Vid rosacea blir ansiktshuden röd, med ytliga blodkärl och finnar och huden blossar lätt.  Finnarna beror på att porerna har blivit inflammerade, fast till skillnad från akne finns det inga pormaskar.

Minska hudbesvären genom att undvika sådant som vidgar blodkärlen, till exempel starkt kryddad mat, alkohol, heta drycker och stress. Var även försiktig med att bada bastu och vara i stark sol, eftersom det också utvidgar blodkärlen.

Rådfråga din terapeut så ni får rätt behandling mot detta, finns många produkter som kan lugna en rocacea hud. För att få en säker diagnos så besök alltid läkaren om ni känner er osäkra!